O rețetă gustoasă pe zi: Mousse de ciocolată

mousse_ciocolata.jpg

mousse, ciocolata, frisca, reteta
Mousse de ciocolată
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este mousse de ciocolată.

Ingrediente: 

265 g ciocolată neagră, 4 linguri zahăr, 240 ml apă, 3 linguri coniac; Pentru décor: 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr, 100 g fulgi de ciocolată neagră.

Preparare:

Rupi ciocolata bucăți mici și le pui într-o crăticioară. Adaugi zahărul, apa și coniacul. Pui cratița pe foc, la flacără mică. Amesteci frecvent până când se topește ciocolata. Compoziția nu trebuie să fiarbă! Iei cratița de pe foc și o pui într-un vas cu gheață. Începi să bați cu mixerul la viteză mare până când compoziția devine cremoasă. Aranjezi mousse-ul în pahare. Separat, bați frișca rece cu zahărul. O pui peste mousse-ul de ciocolată. Decorezi desertul cu fulgi de ciocolată neagră.

 

Loading...

Citește și

  • Pandişpan cacao: 4 ouă, 120 g zahăr, 100 g făină, 20 g cacao, un vârf sare.Mousse fructe de pădure: 200 g fructe de pădure, 120 g zahăr, 8 g gelatină ( 4 foi), 350 ml frişcă.Mousse frişcă şi cremă de whisky: 4 gălbenuşuri, 50 g zahăr, 60 ml lapte, 10 g gelatină (5 foi), 50 ml cremă de whisky Bailey’s, 400 ml frişcă, 1 baton vanilie.Sirop: 200 ml apă, 100 g zahăr, 4 linguri cremă de whisky Bailey’s.Glazura oglindă: 175 g apă, 150 g frişcă lichidă, 225 g zahăr, 75 g cacao, 8 g gelatină ( 4 foi).

  • Pentru blat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri ulei, 1 lingură cacao neagră.

  • mousse ciocolata reteta spuma desert

    Cea mai simplă reţetă de mousse de ciocolată este în aceeaşi măsură delicioasă dar şi versatilă. Poţi presăra fulgi de ciocolată deasupra, dar nu este absolut necesar. Vei fi impresionat de rezultat!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1