O rețetă gustoasă pe zi: Gulaș de fasole

gulas_fasole.jpg

gulas fasole vita reteta
Gulaș de fasole
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi e gulaș de fasole.

Ingrediente: 

600 g carne de vită, tăiată cubulețe, 400 g fasole, 1 linguriță untură, 1 ceapă medie, tăiată mărunt, 3-4 căței de usturoi, tocați, 2 lingurițe paprică, ¼ linguriță paprică iute, 1 linguriță chimen, 5-6 boabe piper negru, piper, după gust, sare, după gust, 1 roșie mică feliată, 1 ardei iute, 2 morcovi tocați, 2 rădăcini pătrunjel, 1 țelină mică mărunțită, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras, verde, cimbru, 1 foaie de dafin.

Preparare: 

Pui fasolea în apă rece la înmuiat peste noapte. A doua zi, scurgi apa, torni alta curată și o așezi pe foc. Fierbi până când fasolea este pe jumătate fiartă. Scurgi apa și o lași să se răcească. Topești untura și călești ceapa și usturoiul. Adaugi carnea de vită și o lași până devine albă. Iei de pe foc și pui paprica, foaia de dafin, boabele de piper și semințele de chimen. Torni 1,5 litri de apă și o pui din nou la fiert. Adaugi sarea, piperul, ardeiul iute întreg, roșia și ardeii feliați. Lași să fiarbă pe foc mic. Când carnea este pe jumătate fiartă, pui morcovii, rădăcinile de pătrunjel, țelina și fasolea. Mai torni apă dacă este necesar. Lași să fiarbă până când toate ingredientele sunt gata. Servești gulașul decorat cu cimbru, după gust.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Ingrediente500 g carne de vită500 g varză acră300 ml zeamă de varză 4 cepe3 roșii3 căței de usturoi1 morcov6 cartofi2 linguri bulion2 lingurițe boia iutesarepiperulei2 frunze dafin1 legătură pătrunjel

  • Ingrediente500 g ficat de vită300 ml lapte dulce1 ceapă1 morcov1 ardei gras3-4 ciuperci2 căţei de usturoi3 linguri ulei150 ml vin alb2 linguri pastă de roşiicimbru2 frunze de salviebusuioc uscatpătrunjel verdesarepiper