O rețetă gustoasă pe zi: Conopidă în sos de brânză

conopida_in_sos_de_branza.jpg

conopida sos branza ingrediente
Conopidă în sos de brânză
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Conopidă în sos de brânză.

Ingrediente Conopidă în sos de brânză

1 conopidă medie 

500 ml lapte integral

2 linguri făină

50 g unt

100 g brânză care se topeşte

sare

piper

verdeaţă, pentru decor.  

Mod de preparare Conopidă în sos de brânză:    

Cureţi de cotor şi de frunze conopida, o speli şi o rupi bucheţele, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare, până se înmoaie puţin. Le dai deoparte şi le scurgi într-o sită. Într-o cratiţă, topeşti untul, adaugi făina şi torni laptele în fir subţire. Amesteci constant, până ce obţii o compoziţie omogenă. O fierbi câteva minute la foc mediu, presari brânza rasă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi bucăţile de conopidă şi mai ţii pe foc 4-5 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

Loading...
 
 

Citește și