O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu lamâie glazurat

chec_cu_lamaie_glazurat.jpg

chec lamaie glazura
Chec cu lămâie glazurat

Ingrediente:

300 g făină, 4 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 1 lămâie, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță turmeric, 1 păstaie de vanilie; Pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 4 linguri vin alb.

Preparare:

Scoți untul de la frigider și îl ții la temperature camerei 15 minute. Între timp, speli lămâia în apă caldă și o descojești. Storci sucul din ea, iar restul îl dai prin răzătoare. Mixezi, la viteză mare, untul cu zahărul 5 minute, apoi adaugi zeama și miezul răzuit de lămâie. Cerni făina cu praful de copt și o pui peste amestecul de mai sus. Separi gălbenușurile de albușuri, iar pe cele din urmă le pui la frigider. Adaugi în aluat câte un gălbenuș și mixezi. La final, pui turmericul și miezul de la păstaia de vanilie. Scoți albușurile de la frigider și le bați spumă. Le încorporezi în compoziția de gălbenușuri. Torni aluatul într-o formă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C 1 oră. Pentru glazură, torni vinul treptat peste zahărul pudră și amesteci continuu până obții o pastă de culoare albă. Torni glazura peste checul scos din cuptor.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: Pentru blat: 225 g unt, 225 g zahăr, 225 g făină, 4 ouă, coaja rasă de la o lămâie, 1 pliculeţ praf de copt, 2-3 linguri seminţe de mac.

  • Ingrediente: 4 ouă, 250 ml de lapte, 2 pahare de zahăr (folosim acelaşi pahar cu care am măsurat 250 ml lapte), 6 linguri de ulei, 1 lingură de cacao, 1 linguriţă de scorţişoară, coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă cu vârf de praf de copt, sare, făină cât să iasă un aluat ce curge (cam 3 pahare).

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1