O rețetă gustoasă pe zi: Brioșe cu mac și caise

briose_cu_mac_si_caise.jpg

reteta ingrediente preparare briose mac
Brioșe cu mac și caise

Ingrediente: 

Pentru aluat:

500 g făină

50 g zahăr

20 g drojdie proaspătă

250 ml lapte cald

1 ou + 1 gălbenuș pentru uns

60 g unt

coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

100 g mac

50 g zahăr pudră

2 linguri magiun de prune

caise din compot

frișcă.

Preparare:

Pentru brioșe, pui toate ingredi­entele, la temperatura camerei, într-un castron și frămânți un aluat ca de cozo­nac. Îl acoperi cu un prosop și-l lași la dospit până își triplează volumul. După aceea, formezi biluțe și le pui în forme. Le mai lași 20 de minute la loc cald pentru a-și dubla volumul. Între timp, amesteci zahărul pu­dră cu macul și cu magiunul. Dacă e nevoie, mai pui câteva picături de apă. Trebuie să obții o compoziție nici prea moale, nici prea tare. Ungi brioșele cu gălbenușul. Dea­supra pui jumătăți de caise din compot și amestecul de mac. Le dai la cupto­rul preîncălzit la 180 °C 25 de minu­te. Dacă vrei, poți decora brioșele cu frișcă.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 2 ouă, 1 cană zahăr, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă bicarbonat stins, 1 pliculeţ zahăr vanilat/ esenţă rom, 1 cană lapte bătut/iaurt, 2 căni făină.

  • Ingrediente: 280 grame făină, 2 linguri vârf cacao, 1 linguriţă sare, 340 grame zahăr, 370 ml ulei, 2 ouă mari, 2 esenţe vanilie sau rom, 250 ml lapte bătut, 2 linguriţe praf de copt, 2 linguriţe oţet (pentru stins praful de copt), vişine şi nucă.

  • Ingrediente: 500 ml smântână de ţară, 4 ouă, 150 g alune măcinate, praf sare, 200 g zahăr, o lingură cacao, praf de copt, 350 g de făină (aproximativ), dulceaţă acrişoară, o esenţă de vanilie.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1