Dulceaţă de piersici - Cojan Clementina

CLIIMA20120907_0026_1.jpg

Dulceaţă de piersici
Citeste tot despre: 

Ingrediente: 1 kg piersici, 500 g zahăr, zeama de la o lămâie, 200 ml apă (o cană), un plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker.

Mod de preparare:

1. Se spală şi se curăţă piersicile de coajă, li se scot sâmburii apoi se cântăreşte un kilogram. Dup ce au fost tăiate mărunt, se pun într-un castron şi se stropesc cu câteva picături de lămâie, ca să nu îşi schimbe culoarea.

2. Între timp, se pune la fiert apa cu zahărul, din care s-au păstrat două linguri pentru a se amesteca cu Gelfix. Se fierbe cu siropul de dulcea până când se leagă.

3. Plicul de Gelfix Extra 2:1 se amestecă cu două linguri de zahăr şi se pune peste fructele tăiate mărunt împreună cu toată zeama de lămâie. Această compoziţie se toarnă peste sirop.

4. Se amestecă uşor, din când în când, cu o lingură de lemn, cu grijă, ca să nu se zdrobească fructele. Din momentul fierberii se mai lasă pe foc 5 minute. Dulceaţa se pune fierbinte în borcane, care se închid ermetic.

Porţii: 4 borcane de 400 g
Timp de pregătire: 45 minute
Dificultate: uşor

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1