Cordon bleu cu garnitură de cartofi noi la cuptor – Claudia Baban

cordon_bleu.jpg

cordon bleu ingrediente preparare
Cordon bleu cu garnitură de cartofi copţi

Ingrediente:

Pentru cordon bleu:

Piept de pui dezosat

Felii de caşcaval

Felii de muşchi file afumat

Condiment Barbeque de pui

piper

2 ouă

3-4 linguri făină

3-4 linguri pesmet

Ulei pentru prăjit

Pentru garnitură:

Cartofi noi

Câteva ciupercuţe

Sare,piper,boia

Rozmarin şi cimbrişor

Ulei şi puţină apă

Pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pieptul de pui l-am tăiat felii cât mai subţiri, apoi l-am bătut cu ciocanul de  şniţele, după ce, în prealabil l-am acoperit cu o folie alimentară. Am evitat astfel că el să se rupă. Am bătut până am obţinut felii foarte subţiri pentru a se prăji cât mai uşor. Am condimentat pieptul de pui cu condiment Barbeque de pui, mie îmi place foarte mult, la care am mai adăugat puţin piper. Peste feliile de carne am aşezat o felie de muşchi file şi o felie de caşcaval. Apoi am îndoit felia în două şi am presat bine marginile pentru ca să nu curgă caşcavalul cât timp îl prăjim. Puteţi să folosiţi şi scobitori dacă doriţi pentru a prinde marginile. Dacă aveţi felii mai mici de carne, puteţi să suprapuneţi două felii cu şuncă şi caşcaval la mijloc. În  3 farfurii diferite am pus ouăle, făină şi pesmetul. Am pus tigaia cu ulei la încins. După ce am pus şuncă şi caşcavalul şi am presat marginile,am dat carnea prin făină,apoi prin ou şi la urmă prin pesmet. Le-am prăjit apoi în ulei, la foc mic pe ambele părţi. Trebuie prăjite la foc mic pentru ca să nu se ardă şi carnea să rămână crudă la mijloc. Se scot pe şerveţel de hârtie pentru a absobi uleiul în exces. Pentru  garnitură, am curăţat cartofii şi i-am tăiat în felii mai groase. I-am condimentat şi i-am pus într-o tigaie în care am pus puţin ulei şi apă. Am pus tava la cuptor la 200 de grade până s-au înmuiat, amestecând din când în când. La urmă am adăugat ciupercuţele şi verdeaţa.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • cordon bleu pui cascaval reteta

    Musafirii vor fi mai mulţumiţi de cina din această seară dacă îi vei servi cu un cordon bleu şi o garnitură potrivită.

  • Caşcavalul pane: 200 g caşcaval se taie în felii mai mari şi mai groase, se dau prin făină, apoi prin ou bătut cu puţină făină, sare şi se prăjesc la foc iute pe ambele părţi. Când le scoatem, le punem pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1