Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori _ Tort cu fructe de pădure

tort_cu_fructe_de_padure_.jpg

tort fructe padure reteta
Tort cu fructe de pădure
Citeste tot despre: 

Câştigătoarea noastră se numeşte Iuliana Lako. Ea va primi un aparat de vidat.

Ingrediente pentru primul blat: 

6 ouă, 7  linguri făină, 6 linguri zahăr, 2 linguri apă, praf pentru copt. 

Ingrediente pentru al doilea blat: 

3 ouă, 3 linguri apă, 1 lingură nucă măcinata, 1 lingura cacao, 1 lingura făină, praf de copt, esenţă de rom. 

Ingrediente pentru cremă: 

500 g fructe de pădure congelate, 350 g mascarpone, 150 g zahăr pudră , 3 pliculeţe zahăr vanilat, 5 dl frişcă lichidă, 1pliculeţ gelatină. 

Preparare Tort cu fructe de pădure: 

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu puţin praf de sare. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi se adaugă treptat apă şi amestecul de făină cu praful de copt. Se amestecă încet adăugând jumăte din spuma de albuş. Se amestecă după care se încorporează spuma rămasă. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt şi se toarnă compozitţa şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Când blatul e gata se lasă la răcit după care se îndepărtează hârtia pentru copt şi se taie blatul în două. Blatul cu cacao: se procedeaza la fel ca la primul blat, numai că se adaugă amestecul de făină cu praful pentru copt, nucă şi cacao. Crema: Se trec fructele de pădure prin blender. Mascarponele se mixează cu zahărul, se adaugă treptat fructele de pădure. Se bate frişca adăugând zahărul vanilat până obţii o spumă tare. Frişca se încorporează în cremă cu ajutorul spatulei. Se adaugă şi gelatina dizolvată în apă sau zeama de fructe. Se scoate din cremă pentru a îmbrăca şi orna tortul. Se pune primul blat  pe o tavă şi se pune  jumăte din cremă. Vine blatul de cacao şi se pune peste crema rămasă. Se acoperă cu ultimul blat şi se îmbracă tortul cu crema rămasă şi se ornează după plac.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Ingrediente: 1 blat de vanilie cumpărat, în 3 straturi, 3 plicuri praf de frişcă Dr. Oetker, 450 g zahăr, 3 plicuri întăritor de frişcă, 500 g fructe (kiwi, portocale, banane, nectarine...)

  • tort cu fructe de padure si crema de sampanie

    Un tort deosebit pentru o zi perfectă. Astăzi învăţăm să pregătim un tort cu fructe de pădure şi cremă de şampanie. Trebuie să stiţi însă, că nu-l puteţi savura imediat, ci trebuie să-l lăsaţi o noapte la rece în frigider.

  • Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 1/2 plic cu praf de copt.Ingrediente pentru cremă şi decor: 1 l frişcă lichidă, 250 g iaurt natural, 3 linguri de zahăr, 2 plicuri de gelatină, 1 kg fructe de vară la alegere: vişine, cireşe, piersici, caise, zmeură, 1 plic gelatină roşie pentru decor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1