Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Cheesecake cu ciocolată, mentă şi zmeură - Rodica Vilceleanu

cheesecake_cu_menta_si_ciocolata_1.jpg

cheesecake cu menta ingrediente reteta
Cheesecake cu ciocolată şi mentă

Câştigătoarea noastră se numeşte Rodica Vilceleanu. Ea va primi o oală cu semi-presiune.

Blat: 150 g biscuiţi, 50 g alune nesărate şi prăjite, 100 g unt, 50 g ciocolată, 100 g unt; Crema: 300 g ricotta sau crema de brânză, 250 ml frişcă, 2 linguri zahăr, 75 ml sirop de mentă sau lichior, 100 ml lapte, 2 plicuri gelatină, 300 g zmeură, frunze mentă, 100 g ciocolată neagră.

Preparare

Alunele şi biscuiţii se macină cu robotul. Se adaugă ciocolata topită şi untul. Amestecul rezultat se presează în 3-4 forme ceramice individuale într-un strat de cca.1 cm.

Laptele se încălzeşte până aproape de temperatura de fierbere, se adaugă câteva frunze de mentă, se lasă să înfuzeze, se strecoară şi se dă la rece. Se amestecă ricotta cu laptele răcit. Frişca se bate cu zahărul şi se adaugă şi ea în amestecul de ricotta alături de siropul de mentă. Ciocolată se rade şi se încorporează.

Gelatina se hidratează în cca.50 ml apă, apoi se încălzeşte pe foc fără a o fierbe. Se amestecă gelatina cu crema de brânză. Crema se repartizează în pahare presărând şi boabe de zmeură. Se dă la rece câteva ore, se scot din forme şi se decorează cu frişcă, zmeură şi frunze de mentă. Poftă bună!

 

 

Loading...

Citește și