Click îţi dă o reţetă de Crăciun pe zi: Turtă dulce

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 300 g făină albă, 200 g făină de secară, 200 g unt, 250 g zahăr brun, 3 ouă, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare,1 lingură scorţişoară, 1 linguriţă ghimbir, 1 linguriţă nucşoară, 1 linguriţă ienibahar, 1 linguriţă cuişoare, 1 plic zahăr vanilat. Pentru glazură: zahăr pudră , esenţă de vanilie , coloranţi alimentari.

Preparare: Se amestecă cele două tipuri de făină cu sarea, zahărul, praful de copt şi mirodeniile. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi ouăle. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă la rece de 30 de minute.

Se întinde o foaie din aluat şi se decupează cu o formă bucăţile de turtă dulce. Se aşază turta dulce în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Pentru glazură, se freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Se colorează, se scoate turta dulce, se lasă să se răcorească şi se glazurează.

Câştigă o supertavă

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.

Loading...