Click îţi dă o reţetă Crăciun pe zi: Fursecuri cu gem

CLIIMA20121219_0061_1.jpg

Fursecuri cu gem
Citeste tot despre: 

Ingrediente: 300 g făină, 1 praf de sare, 150 g unt, 100 g zahăr pudră, 50 ml lapte dulce, gem de caise. Pentru decor: 2 linguri zahăr pudră.

Preparare: Se cerne făina cu praful de sare într-un castron mare. Se adaugă untul tăiat şi se amestecă cu degetele, până se obţine un aluat sfărâmicios. Se adaugă zahărul, apoi laptele, frământând mereu, până se formează un aluat uniform, mai tare. Se pune la frigider o oră. Se întinde aluatul în ­foaie de circa 6 mm grosime, se decupează, cu o formă specială, 36 de margarete.

24 de margarete se pun cu ajutorul unei spatule într-o tavă unsă. În interiorul celor 12 margarete rămase se decupează inimioare, păstrând contururile margaretei întregi. Din aluatul rămas, se întinde altă foaie de aluat şi se decupează alte 12 contururi de margarete cu inimioare la mijloc. Se coc 15-20 de minute, după care se lasă să se răcească. Se ung margaretele cu gem de caise, se aşază deasupra câte o margaretă cu inimioară, se pun pe un platou şi se presară cu zahăr pudră.

Câştigă o supertavă

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.

Loading...