Chifle rapide, fără drojdie și fără frământare. Rețeta pe care o poate face oricine

chifle-rapide.jpg

chifle rapide
Chifle rapide, fără drojdie și fără frământare
foto: Laprajiturela.ro
Citeste tot despre: 

În condițiile în care drojdia este, în această perioadă, cel mai vânat aliment din magazine Mihaela Sava (Prăjiturela) a pregătit o rețetă foarte simplă de chifle pufoase, iar vestea bună este că nu ai nevoie de drojdie și nici nu trebuie să stai prea mult în bucătorie.

Drojdia a ajuns un aliment raqr zilele acestea, așa că gospodinele sunt nevoite să improvizeze, ca să nu fie nevoite să iasă prea des din casă, pentru a cumpăra pâine. Mihaela Sava le vine în ajutor, cu o rețetă foarte simplă, pentru care nu este nevoie nici de drojdie, nici de frământare.

Totuși, acest fel de chifle coapte nu se pastrează bine mai mult de o zi - două. Ce puteți face este să dublați sau triplați cantitatea, să păstrați aluatul la frigider și să coaceți câte chifle doriți. Aluatul ține la frigider chiar și 5 zile.

Ingrediente (pentru 4 chifle)

  • 200 g făina albă de grâu
  • 1 linguriță praf de copt sau 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță ierburi aromate (opțional)
  • 150 ml kefir/iaurt de băut/iaurt/sana/lapte bătut
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ou bătut sau 1 lingură de ulei de măsline pentru uns chiflele
  • 1 lingură mix de semințe pentru presărat (opțional)

Mod de preparare

Într-un bol încapător amestecăm ingredientele uscate.
Turnăm iaurtul și uleiul peste ingredientele uscate și le amestecăm cu o spatulă.
Scoatem spatula și frământăm doar cât să obținem un aluat.
Împărțim aluatul în 4 părți și formăm 4 bile.
Punem bilele în tavă sau pe blatul de lucru, le acoperim cu o folie sau cu un prosop și lăsăm să se odihnească 10 minute.
Ungem chiflele cu oul bătut sau cu ulei, presărăm peste ele semințe și le coacem 18-20 de minute la 200° (ideal cu funcția ventilație).

Găsiți și alte rețete savuroase aici. Pe Prăjiturela o puteți urmări și pe contul ei de Instagram

Citește și:

Nu mai aveți făină în casă? Iată cum puteți face pâine fără făină

Cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt. Rețeta lui Radu Anton Roman

Loading...

Citește și

  • cea mai buna paine la dieta

    Cea mai bună pâine la dietă trebuie să ne ofere nutrienţii necesari pentru organism, dar şi să fie slabă în calorii. Atunci când ţinem o dietă nu este obligatoriu să renunţăm la ea. Acest aliment este de obicei interzis în curele de slăbit, dar unii oameni nu pot renunţa sub nici o formă la el. Există alternative de înlocuire a pâinii nesănătoase în regim, fără să renunţăm la ea complet.

  • Vineri, 15 noiembrie, a început Postul Crăciunului, care va dura 40 de zile, până la data de 25 decembrie. Este ţinut cu stricteţe de zeci de mii de români şi presupune renunţarea la carne, ouă şi lactate. În lipsa acestor ingrediente de bază, mulţi ajung în situaţia de a nu mai şti ce să mănânce. Vedetele, însă, ne demonstrează că postul nu e doar sănătos, ci poate fi şi gustos, spectaculos. Doar din legume, fructe, seminţe şi cereale se pot face tot felul de bunătăţi cum nu credeai că există. Iată câteva sugestii de reţete!