Chec coroniţă cu şofran şi glazură de ou – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Chec coroniţă cu şofran şi glazură de ou
Chec coroniţă cu şofran şi glazură de ou

Ingrediente

8 ouă

9 linguri de zahăr

9 linguri de ulei

10 linguri de făină

1 praf de copt cu şofran

2 fiole de esenţă vanilie

2-3 pachetele zahăr vanilat

Glazura de ou:

100 g zahăr pudra

1 albuş de ou

zeamă de lămâie sau portocală

Mod de preparare

Ouăle se bat cu mixerul, împreună cu zahărul până devine o crema, în jur de 15 min. Apoi adăugăm uleiul şi îl încorporăm bine, adăugăm praful de copt cu şofran esenţă, zahărul vanilat şi la sfârşit făină. Omogenizăm bine, şi tapetăm o formă de guguluf, turnam compoziţia, şi o dăm la foc mediu circa 40 min. Scoatem coroniţa din formă, o lăsăm să se răcească puţin apoi adăugăm glazură de ou.

Glazura de ou: Se amestecă într-un castron zahărul pudră, albuşul de ou şi zeamă de la o lămâie sau o portocală. Se amestecă până ce se obţine o crema groasă. Cu această compoziţie se ornează coroniţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net