Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cartofi în fiecare zi?

shutterstock-1139053400.jpg

Cartofii nu ar trebui curăţaţi de coajă @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Cartofii sunt leguma preferată a tuturor şi nici nu e de mirare, la cât sunt de gustoşi şi de versatili. Pot fi consumaţi oricând, la micul dejun, la mesele principale, ca gustare, ca garnitură sau ca fel principal. Dar ce înseamnă dacă îi mâncăm în fiecare zi?

Deşi sunt una dintre cele mai importante şi sustenabile culturi ale planetei şi una dintre cele mai consumate legume, banalii cartofi nu au fost consideraţi niciodată un super-aliment. Dimpotrivă, ni s-a indus ideea să consumăm această legumă bogată în amidon şi carbohidraţi cât mai rar şi în cantităţi cât mai mici.

Sunt sau nu cartofii pe-atât de nesănătoşi precum ne-au făcut să credem aceste vremuri în care una dintre cele mai mari ameninţări par să fie carbohidraţii? 

Citește aici despre capcanele la care suntem supuși atunci când mâncăm cartofi, mai ales dacă în includem zilnic în meniu.

Loading...
 
 

Citește și

  • Pentru prima dată cei de la McDonald's dezvăluie cum sunt pregătiţi cartofii prăjiţi. Într-un film de prezentare se explică pas cu pas ce traseu urmează cartofii, încă de la culegerea lor şi până la ultima etapă, în care sunt prăjiţi.