Care sunt secretele pentru cele mai bune murături

muraturi-580x400.jpg

muraturi reguli sfaturi conserve borcane toamna
Află regulile care stau la baza celor mai bune murături!
clickpoftabuna.ro
Citeste tot despre: 

Suntem în plin sezon al murăturilor şi cu siguranţă vrei să prepari cele mai bune conserve. Aşa că ţi-am pregătit o listă amplă cu reguli esenţiale, sfaturi şi recomandări pentru a afla care sunt secretele pentru cele mai bune murături şi pentru ca borcanele sau sticlele cu legume, pastă de tomate sau bulion să reziste luni de zile în cămara ta.

• Unele femei obişnuiesc să potrivească saramura cu ajutorul unui ou. Astfel, saramura este suficient de concentrată dacă oul se ridică la suprafaţa lichidului.
• Pregătirea legumelor pentru conservat este alcătuită din mai multe etape: spălare, sortare, curăţire, tăiat sau tocat, opărire şi răcire.
• Toate legumele trebuie spălate înainte. Legumele rădăcinoase se înmoaie în apă, apoi se curăţă cu o perie pentru a îndepărta pământul de pe ele.
• Legumele se aleg după mărime sau după gradul ce coacere (la roşii, de exemplu).
• Rădăcinoasele (morcovi, ţelină, etc.) se răzuiesc cu cuţitul, apoi se spală din nou şi se usucă.
• La alte legume, este esenţial să înlături coaja, pieliţa, cotoarele, codiţele, seminţele – adică toate părţile care nu sunt bune de consumat.

Citeşte mai multe pe clickpoftabuna.ro şi află secretele pentru cele mai bune murături!

Loading...

Citește și

  • Varză, gogoşari, morcovi, conopidă, castraveţi sau gogonele. În curând, va veni vremea să pui murăturile pentru iarnă. Dar ai şi borcanele potrivite? Iată câteva sfaturi despre cum se aleg şi cum se pregătesc vasele pentru murături.

  • Vă este dor de cămara bunicii umplută până la refuz cu bunătăţi pentru la iarnă? Vreţi să faceţi economie de timp şi de bani în sezonul rece şi să aveţi pe masă tot ce vă doriţi? Acum e timpul să vă pregătiţi, deoarece pieţele sunt pline de legume şi fructe, iar preţurile sunt accesibile. Click! vă spune ce nu trebuie să vă lipsească din cămară.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1