Bulz copt pe grătar - Trica Ilie

Citeste tot despre: 

Ingrediente: Pentru mamaligă: 400 g mălai, o linguriţă sare, un litru apă. Pentru umplutură: 300 g telemea de oaie sau branză de burduf.

Preparare: Se pune la fiert într-un ceaun apa cu sarea iar când iîncepe să clocotească se presară 3-4 linguri de mălai şi se amestecă pentru a se obţine un terci subţire.

Se adaugă apoi restul de mălai şi se lasă să fiarbă timp de 15-20 minute, la foc moderat. Se amestecă mămăliga continuu, iar la sfârşit se stinge focul, se acoperă cratiţa cu un capac, şi se lasă să stea aşa timp de 2-3 minute.

După ce s-a obţinut mamaliga, se rastoarnă pe un tocător de lemn şi se taie cu aţa în patru. Din fiecare sfert de mămăliga rezultat, se modelează câte o bilă.

În mijlocul ei, se pune puţină brânză. Se dă bulzului o formă rotundă şi se coace pe grătarul încins, la foc moderat, până când prinde o crustă maronie.

Se serveşte cald, imediat ce este luat de pe grătar. Opţional, se poate servi cu smântana.

Poftă bună!

Citeşte şi:

Curcan cu ciuperci

Coşuleţe cu ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci cu pui

Ciuperci umplute

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...