Vrei sandale? Repară-ţi călcâiele!

Citeste tot despre: 

Vara te ”obligă” să-ţi repari călcâiele crăpate şi dureroase, în cazul în care vrei să porţi sandale sau papuci. Pentru a avea călcâie de bebeluş, ia în considerare patru tratamente naturiste care sigur vor da rezultate!

  • Ulei. Ţine călcâiele în apă fierbinte timp de câteva minute, şterge-le cu un prosop aspru şi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta cât de cât pielea moartă şi apoi aplică un strat generos de ulei de susan, de cocos, ulei vegetal sau chiar ulei de măsline. Pentru a obţine cele mai fine călcâie, fă asta în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.
  • Banane şi avocado. Amestecă o banană şi o jumătate de avocado cu blenderul şi amestecă până când obţii o pastă groasă. Dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă pentru omogenizare. Aplică apoi amestecul pe călcâie şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute, după care spală-te cu apă caldă şi sterge-te cu un prosop aspru.
  • Miere. Este cel mai cunoscut remediu naturist, datorită eficacităţii şi capacităţii de a înmuia şi catifela pielea uscată, aspră. Dizolvă 250 g de miere într-o oală de 2-3 litri umplută cu apă, apoi răstoarnă apa într-un recipient în care să îţi ţii picioarele timp de 20 de minute, conform www.csid.ro.
  • Suc de lămâie. Datorită nivelului crescut de aciditate, sucul de lămâie poate înmuia pielea şi ajută la tratarea crăpăturilor din călcâie. Poţi folosi sucul de lămâie în două feluri: fie aplici direct pe călcâie, fie amestecat cu apă caldă şi ţii picioarele în amestec timp de 15 minute. Lasă picioarele să se usuce natural, pentru a evita apariţia iritaţiilor.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1