Poţi să-ţi ascunzi imperfecţiunile prin machiaj

10-pagei-1.jpg

Iată ce trebuie să faci pentru a-ţi ascunde imperfecţiunile cu ajutorul machiajului
Foto: Click!

Nimeni nu e perfect. După cum nu prea e femeie care să nu se plângă de mici defecte. Ba e nasul prea mare, ba ochii prea apropiaţi, ba guşă sau buze care puteau fi mai bine conturate. Tocmai de aceea s-a inventat machiajul. El te scoate şi de această dată din încurcătură.

Ştiai că, prin remodelarea trăsăturilor cu ajutorul machiajului, poţi obţine un efect similar operaţiilor estetice? Printr-un joc subtil de lumini şi umbre se ascund anumite defecte şi se evidenţiază ce ai mai frumos. Îţi trebuie doar produse de machiaj de calitate, tehnică şi îndemânare, precum şi câteva sfaturi preţioase pe care ţi le dă acum Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer cosmetică & machiaj profesional. „Din trusa de make-up nu trebuie să-ţi lipsească un fond de ten mai închis la culoare, unul mai deschis şi unul în nunanţa pielii, un corector mai închis la culoare, unul mai deschis, un iluminator (are în compoziţie particule fine ce reflectă lumina), un bureţel de machiaj rotund la un capăt şi uşor ascuţit la celălalt, pentru a uniformiza culorile, precum şi o pensulă duo fibre”, ne spune Mirela Păduraru. Înainte de a te apuca de treabă, demachiază tenul cu o apă micelară, aplică o bază hidratantă de machiaj, apoi fondul de ten în nuanţa pielii tale. Defectele de mai jos se „maschează” astfel:

  • Maxilarele late sau guşa. Umbreşte linia maxilarului sau guşa cu nuanţa mai închisă. Estompează linia de demarcaţie cu bureţelul uşor umezit, prin mişcări uşoare, fără să apeşi prea tare. În general, nuanţa mai închisă de fond de ten are rolul de a estompa şi a micşora optic porţiunea pe care e aplicat.
  • Faţa prea lată. Umbreşte lateralele feţei şi luminează partea din mijloc a frunţii şi a bărbiei, folosind fondul de ten mai deschis la culoare.
  • Faţa prea lungă. Umbreşte fruntea, lângă linia părului, şi bărbia. Estompează cu bureţelul linia de trecere dintre nuanţe.
  • Nasul lat. Aplică pe „aripile” nasului un fond de ten mai închis la culoare, iar pe puntea nasului fondul de ten mai deschis.
  • Nasul lung. Se umbreşte rădăcina nasului şi vârful lui, astfel încât îl vei „scurta” optic. Aplică un pic de iluminator în colţurile interne ale ochilor pentru a-i „depărta”, iar nasul va părea mai scurt.
  • Nasul coroiat. Aplică pe zona pe care vrei să o ascunzi fondul de ten sau corectorul mai închis la culoare. 
  • Ochi apropiaţi. Depărtează cu 1-2 mm punctul de începere a sprâncenelor şi foloseşte în colţurile interne ale ochilor o culoare foarte deschisă, uşor sidefată.
  • Ochi depărtaţi. Apropie punctul de începere a sprâncenelor cu 1-2 mm (cu un creion pentru sprâncene) şi foloseşte în colţurile interne ale ochilor un fard în nuanţă mai închisă, mată.
  • Buze subţiri. Aplică un volumizator de buze (se găseşte în magazine). Aşteaptă 5 minute, apoi desenează buzele cu un creion special, depăşindu-le uşor conturul. Apoi aplică rujul şi, în centrul buzelor, pune un strop de gloss pentru un plus de volum.
  • Colţurile gurii căzute. Aplică sub ele un pic de iluminator.

Secretul specialistului

“Reuşita unui astfel de machiaj constă în a masca bine trecerile între nuanţe. Când te priveşti în oglindă din faţă sau din lateral, rezultatul să pară normal, firesc ca şi cum nici nu ai fi machiată”. 

 

 

loading...
Loading...