Doamnelor, veşti bune: ieşirile cu fetele întăresc sistemul imunitar!

iesiti22-23-pe-glob-foto3-135-100.jpg

S-a demonstrat ştiinţific: fetele rele sunt mai sănătoase

Asta da, veste bună: o echipă de nutriţionişti şi cercetători britanici a descoperit că anturajul pozitiv are efecte extraordinare asupra sistemului imunitar.

 Experţii de la University College of London au studiat două grupe de voluntare de-a lungul a trei luni. Ambele au respectat un program de viaţă similar: alergau 30 de minute în fiecare dimineaţă, făceau genuflexiuni la birou, respectau orele de masă şi respectiv de somn şi numărau caloriile pe care le aveau în farfurie. Voluntarele au respectat inclusiv cantitatea de apă consumată.

Singura diferenţă a făcut-o faptul că una dintre echipe a avut ca sarcină să iasă în club cu fetele de două ori pe săptămână (joia şi respectiv sâmbăta) şi a avut liber la alcool.

Iniţial cercetătorii au crezut că vor atrage atenţia la riscurile care influenţează sănătatea din cauza unei nopţi pierdute şi a consumului de alcool. Testele de sânge au arătat că „petrecăreţele” aveau sistemul imunitar mai stabil, în timp ce celelalte nu.

Petrecăreţele aveau un tonus muscular bun, celelalte acuzau dureri ale articulaţiilor şi secretaseră mai mult acid lactic la nivel muscular. Petrecăreţele aveau un nivel favorabil de serotonină (hormonul fericirii), în timp ce la fetele cuminţi parametrii erau normali.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1