Cum alegi un scrub în funcție de tipul tenului

exfoliere.jpg

exfoliere, scrub, exfoliant, piele uscata, deshidratare
Pentru pielea uscată se recomandă o exfoliere blândă care previne deshidratarea excesivă a pielii.
wwww.clickpentrufemei.ro

La prima vedere, alegerea unui exfoliant pentru corp este un proces foarte simplu. Dar există anumite reguli pentru fiecare tip de piele, atunci când optăm pentru un fel de scrub sau altul. Exfolierea corpului, cât și a tenului, este necesară pentru întreținerea frumuseții pielii.

Prin acest procedeu, celulele moarte sunt îndepartate, pielea devine mai luminoasă și în același timp este accelerat procesul de regenerarea celulară. Condiția esențială este să alegem agentul de exfoliere potrivit tipului de piele. Exfolierea poate fi făcuta și acasă cu succes, dacă respectăm câteva indicații de bază.
În cazul în care vorbim despre exfolierea corporală, alegerea scrub-ului se face în funcție de tipul de piele: normală, uscată sau sensibilă.

Dacă aveți pielea normală

Alegerea unui scrub bun nu este o mare problemă. Accentul se va pune pe concentrația ingredientelor active prezente în produs, cumulate în așa fel pentru a menține pielea sănătoasă. Dacă dorim pe lângă efectul de exfoliere a celulelor moarte să mai obținem și un efect anticelulitic, putem opta pentru un exfoliant cu particule de cafea sau sare de mare în componenta sa.

Particulele abrazive de cafea sau sare de mare exfoliază în primul rând pielea și o face mai luminoasă, precum și îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul pielii, efect care ajuta mult în lupta cu celulita. Dacă dorim să obținem doar un efect de luminozitate și hidratare, vom alege un scrub cu ingrediente hidratante în componenta lui, ca de exemplu: aloe vera, ulei de jojoba, ulei de avocado sau cocos.

Dacă aveți pielea uscată

Recomandarea este să alegeți un scrub cu o formulă nu prea puternică, deoarece acesta va lipsi pielea de toată hidratarea și o va usca și mai mult. Ideal ar fi ca acest produs să conțină ingrediente hidratante și chiar nutritive, pentru a-i oferi pielii în timpul procesului de exfoliere și hidratarea de care are nevoie. Întotdeauna după procesul de exfoliere vom aplica o cremă de corp super hidratantă.

Află pe clickpentrufemei.ro ce exfoliant se potrivește pielii sensibile!

Știi cât este de bună apa de cocos pentru corp?

Cum să încetinești procesul de îmbătrânire prin alimentație

 

Loading...