Cât de ușor poate fi falsificat cel mai sănătos ulei!

ulei_de_masline.jpg

ulei presare la rece masline acizi grasi falsificare
Uleiul obţinut prin presare la rece este bogat în acizi graşi.
www.clickpentrufemei.ro

În alimentația de zi cu zi, grăsimile vegetale sunt extrem de importante. Din păcate, deși joacă un rol esențial într-o dietă echilibrată, uleiurile, mai ales cel de măsline, sunt adesea falsificate. Chiar dacă produsul e mai scump nu înseamnă că e și autentic!

De obicei, uleiul de măsline extravirgin este autentic în stare crudă şi nu se folosește la gătit. Însă, chiar dacă nu este preparat termic și aduce beneficii sănătății (scade colesterolul „rău“ și protejează sistemul cardiovascular), acest ulei trebuie consumat cu moderație.

Știi că faci alegerea corectă când cumperi un astfel de ulei, dacă îl alegi pe cel extravirgin, obţinut prin presare la rece, pentru că este bogat în acizi graşi benefici sănătăţii.

Ideal este să optezi pentru sortimentul brut, deoarece uleiurile rafinate pierd în acest proces multe substanțe valoroase, precum vitamine, antioxidanți.

Cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor

De cele mai multe ori, se practică substituirea parţială sau totală a grăsimilor superioare (ulei de măsline, unt) cu unele mai ieftine.

Descoperă cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor pe clickpentrufemei.ro. 

 

Utilizări neștiute ale uleiului de măsline în frumusețe
Slăbește cu ulei de măsline

 

Loading...

Citește și

  • Georgeta Stancu ne-a dezvăluit un truc din bucătăria ei: Cartofii cu coajă nu se mai sfărâmă la fiert, dacă, înainte de a-i pune în apă, se ung cu ulei în care s-a dizolvat un vârf de cuţit de sare.

  • Beneficiile uleiului de măsline asupra sănătăţii se datorează  atât conţinutului ridicat de acizi graşi mononesaturaţi, cât şi conţinutului foarte mare de antioxidanţi.