5 lucruri pe care nu le știai despre anticoncepționale

freestocks-org-126848.jpg

pastile anticonceptionale sarcina preventie riscuri
Anticoncepționalele prezintă câteva beneficii, dar și dezavantaje, pe care puține femei le cunosc!
www.clickpentrufemei.ro

Principalul rol al anticoncepționalelor este de a proteja femeile de eventualele sarcini nedorite. Însă, pe lângă acest aspect, această metodă de contracepție mai prezintă câteva beneficii, dar și dezavantaje, pe care puține femei le cunosc!

Pot reduce libidoul

Anticoncepționalele te protejează de o sarcină nedorită, dar pe de altă parte pot reduce dorința sexuală. Aceste pastile conțin estrogen – hormoni sexuali feminini - și progesteron sintetic – hormon care reglează și stimulează multe funcții ale organismului -. Cantitatea de estrogen este aceeași în toate anticoncepționalele, însă cel de progesteron diferă. De aceea, progesteronul este responsabil pentru lipsa libidoului. Pentru a rezolva această problemă, medicii le recomandă pacientelor alte pastile care se potrivesc organismului lor sau altă metodă de contracepție.

Pot apărea neplăceri mai târziu

Cei care spun că sângerarea apare doar atunci când femeile încep să folosească pilulele contraceptive nu sunt bine informați. De fapt, această problemă poate apărea și după câțiva ani în care femeia a folosit această metodă de contracepție. Această schimbare are loc pentru că hormonii din corp se schimbă odată cu vârsta, ceea ce face ca și reacția organismului la anticoncepționale să se modifice. În cazul în care cantitatea de sânge nu se diminuează de la lună la lună, atunci consultă medicul ginecolog ca să te ajute să găsești pastilele potrivite.

 

Află 5 lucruri pe care nu le știai despre anticoncepționale pe clickpentrufemei.ro

 

Pilulele anticoncepţionale afectează memoria

E dovedit: anticoncepţionalele scad libidoul!

Loading...