Reparații pe care le poți face de unul singur la mașină

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Mașina ta poate avea oricând nevoie de mici retușuri sau de reparații pentru care nu este necesar să faci o vizită la service. Desigur, toate acestea pot fi făcute chiar de tine doar dacă ești pasionat de ceea ce înseamnă autoturisme și dacă ai suficient timp. O mică doză de experiență în reparații la mașini este, de asemenea, necesară, dar trebuie mereu să începi de undeva. Bazează-te pe abilitățile tale atunci când nu vrei să lași mașina prea mult la mecanic, vrei să economisești bani sau când îți dorești pur și simplu să lucrezi la mașina ta. Iată câteva dintre reparațiile pe care le poți face de unul singur:

Pentru ce trebuie să te pregătești

Înainte de a te apuca de orice tip de reparație la mașină, ai nevoie de uneltele necesare. Acestea includ un set de chei și șurubelnițe, precum cea în cruce și una dreaptă. Este recomandat să ai o trusă de scule cât mai complexă, pentru a putea avea acces la toate zonele care necesită reparații. De asemenea, odată ce identifici problema și vrei să treci la fapte, trebuie să achiziționezi piese auto. În funcție de cele care necesită înlocuire sau reparație, caută online opțiunile pe care le ai la îndemână. Poți opta pentru piese noi sau second-hand, în funcție de tipul lor. De exemplu, plăcuțele de frână sunt consumabile și odată ce se uzează ai nevoie de un set nou, pentru a nu te pune în pericol atunci când ești la volan. Fă o analiză a celor necesare înainte să te apuci de treabă și asigură-te că ai spațiul necesar să te desfășori.

Schimbarea lamelelor de cauciuc ale ștergătoarelor

Dacă observi că ștergătoarele tale nu mai funcționează la fel de bine, nu este întotdeauna necesar să cumperi și să instalezi altele, poți doar să înlocuiești lamelele de cauciuc. Acestea se pot schimba cu ușurință, urmărind instrucțiunile de pe ambalajul celor pe care le alegi din magazin. Operațiunea este simplă și nu va fi nevoie nici măcar să ai un garaj sau o zonă specială de lucru.

Înlocuirea filtrului de aer

Filtrul de aer cu depuneri îngreunează performanța motorului și poate crește considerabil consumul de combustibil. De aceea, este recomandat să nu amâni înlocuirea acestuia. În situațiile în care depunerile de carbon sunt semnificative, martorul de bord „Verificați motorul” se poate aprinde. Schimbarea filtrului intră în categoria de reparații sau înlocuiri pe care le poți face singur. Vei avea nevoie de șurubelnițe potrivite și un pistol cu aer. De asemenea, pentru pașii detaliați în funcție de modelul de mașină, poți căuta „tutoriale schimbare filtru de aer” pentru modelul exact al mașinii tale. Vei găsi tutoriale video sau instrucțiuni scrise. Este necesar să verifici în funcție de model, deoarece fiecare mașină poate avea specificații diferite.

Înlocuirea curelei de transmisie

Cureaua de transmisie are o durată de viață destul de lungă, până peste 100.000 kilometri, iar asta înseamnă că nu trebuie înlocuită foarte des. Dar dacă ai achiziționat o mașină cu mulți kilometri la bord sau chiar mașina ta a atins această limită, s-ar putea să fii nevoit să înlocuiești cureaua. Ca măsură de prevenție este important să știi că aceasta se verifică la fiecare schimb de ulei. Printre semnele care indică nevoia de înlocuire se numără:

  • scârțâit la motor;
  • fisuri la curea;
  • cauciuc deteriorat;
  • aprinderea martorului bateriei de la bord.

Înainte de a schimba cureaua de transmisie trebuie să verifici traseul curelei din manualul mașinii sau din schița de sub capotă. Pentru a îndepărta dispozitivul de tensionare vei avea nevoie de o cheie specială sau una cu clichet. Scoate cureaua veche de pe fulii și verifică dacă acestea se rotesc. Verifică dacă cele două curele au aceeași lungime și lățime, iar apoi instalează cureaua nouă după schița traseului. Prin comprimarea dispozitivului de tensionare, setează tensiunea curelei și verifică dacă nu se întinde mai mult de un centimetru. Verifică din nou dacă aceasta este montată corect pe fulii înainte de a porni motorul. Dacă nu ești sigur că te poți ocupa corect de acești pași, cere sfatul unui mecanic sau du mașina la service.

Reparațiile la mașină sau înlocuirea anumitor piese pot fi făcute chiar de către tine, atunci când te simți suficient de încrezător în cunoștințele și abilitățile tale. Nu trebuie să ai stofă de mecanic, dar trebuie să fii interesat și atent la toate detaliile sistemelor mașinii tale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net