4 metode de furt din maşină pe litoral, în sezonul cald

Citeste tot despre: 

Oicine ştie că hoţii sunt la fel de migratori ca şi turiştii: iarna la munte, vara la mare. În plin sezon cald, pe malul Mării Negre, îşi fac veacul circa 550 de hoţi, unii specializaţi pe furturile din camerele de hotel, alţii pe furturi din automobile. Iată cum poţi să ramâi fără bunurile din maşină în 2 timpi şi 3 mişcări. Adică în 30 de secunde.

1. Maşina parcată când te duci la plajă

Mulţi turişti stau în zone mai îndepartate faţă de plajă, aşa că vin cu maşina până pe faleză sau într-un loc apropiat. Ei parchează maşina şi se duc, de cele mai multe ori, pâna după-amiaza pe plajă. Indiferent că îţi laşi sau nu la vedere ceva lucruri, hoţii îţi pot lua maşina la vizor dacă ai parcat-o în vreun loc mai ascuns de privirile trecatorilor.

Dacă ai lasat la vedere, pe bord, pe scaune sau pe bancheta ceva la vedere, eşti victima sigură. Aici ne referim la orice punga, geanta sau haine ce par a ascunde ceva sub ele. Hotul nu are de unde sa stie ce fura pana nu pune mana, paguba mai mare fiind insa geamul spart. La fel de vulnerabile sunt si masinile care au pe bord sau pe parbriz suporturi de telefoane sau de navigatie. Hotii se gandesc ca vor gasi navigatia in torpedou, asa ca vor sparge masina cu incredere. Cat despre cei care lasa fetele de CD-Playere la locul lor sau alte sisteme audio-multimedia, sunt si ei victime sigure.

Hotul sparge un geam lateral, cel mai apropiat de produsul pe care vrea sa-l fure. Insa, in prealabil, el s-a plimbat printre masini cu niste fluturasi in mana, chipurile lasandu-le masinilor la stergator. Geamul masinii se sparge extrem de usor cu un ciocan special ascutit care transforma suprafata vitrata in mii de bucatele minuscule ce nu fac zgomot cand cad pe asfalt. Hotul ia bunul din masina si se retrage fara sa fuga, fara sa atraga atentia.

CONCLUZIE: Niciodată să nu lăsaţi nimic la vedere! Niciodată să nu vă gândiţi: eh, şi aşa e gol ghiozdanul, nu au ce sa fure! Scoateţi feţele de la casetofoane şi nu lăsaţi suporţii de navigaţie pe parbriz.

2. Maşina oprită la benzinarie

În statţuni sau chiar şi pe autostradă, sunt destui hoţi care acţionează în locurile tranzitate de turiştii care vin sau pleacă de la mare. Adica maşinile pline cu bagaje, genţi cu bani şi tablete numai bune de vandut pe site-urile de anunţuri. Hoţii stau de obicei pierduţi printre maşini, chiar şi cu o maşină proprie, în general cu numere de Bulgaria, Anglia sau Spania, şi sunt de obicei în numar de 3-4 personaje. Ei scrutează parcarea sau benzinari cu privirea şi urmăresc maşinile din care au coborat toţi pasagerii.

De obicei, când opreşti într-o benzinarie, toata lumea se dă jos: să mearga la toaleta, să cumpere ceva de baut şi aşa mai departe. Când maşina râmane fara niciun pasager, hoţii trag repede maşina lor lânga cea vizată, fie într-o parte, fie în spatele ei ca să o mascheze, şi, în timp cei doi pozitionaţi ceva mai departe, fac putin scandal sau urla în gura mare ca sa atraga atenţia, unul sparge un geam sau profită de geamul lasat jos de pasageri şi ia ce apucă. După care, maşina cu numere straine dispare... Gaseşte-o daca poţi!

CONCLUZIE: Nu lăsa maşina nesupravegheată dacă ai bunuri la vedere şi niciodată să nu laşi geamurile deschise bazându-te pe camerele video.

Vezi celelalte două metode

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1