Miracole creștine Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Pasărea

3_manastirea_pasarea.jpg

La Mănăstirea Pasărea se roagă, zi de zi, numeroși credincioși
Sursa foto: Adevărul.ro

La Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Pasărea, cu hramul Sfânta Treime și Adormirea Maicii Domnului, se roagă zilnic zeci și zeci de credincioși. Icoana este renumită ca vindecătoare de boli grave, apărătoare de primejdii și împlinirea dorințelor

Documentele religioase menționează că nu se știe cine este pictorul acestui  odor religios. Se presupune că  este posibil ca Icoana făcătoare de minuni să fi fost pictată de ucenicii pictorului Nicolae Polcovnicul și că a fost realizată în același timp cu celelalte icoane împărătești din sfântul lăcaș  de același autor ( sau autori). Icoana este ferecată în argint, iar această manoperă a fost realizată pe cheltuiala  maicii Evlampia Trestianu. În istoria mânăstirii se cunoaște un fapt  vrednic de puterea tămăduitoare a acestei icoane. Fiecare credincios care a avut probleme de sănătate sau s-a confruntat cu mari necazuri, și s-a închinat cu încredere la sfânta icoană, a primit ajutorul cerut Maicii Domnului.  În istoria Mănăstirii se menționează că Sfântul Calinic  este ctitorul Bisericii Mari a Mănăstirii Pasărea, cel care a înălțat și biserica mai veche de la Cernica. De asemenea, documentele religioase menționează că Sfântul Calinic a fost și starețul  acestor așezăminte monahale în care credincioșii primesc ajutorul cerut și, de aceea, ei se roagă și la acest sfânt să-i ajute, să scape de necazuri: de boli trupești și sufletești, necazuri legate de serviciu și de procese. În legătură cu sfânta icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului din acest sfânt lăcaș, credincioșii au auzit cu ceva vreme în urmă, că un preot slujitor de la Mănăstirea Pasărea ar fi primit un mesaj divin în vis , care s-a repetat de trei ori. Preotul era trimis într-un loc anume să ia această icoană a Maicii Domnului și s-o aducă în mănăstire. Acum,  icoana făcătoare de minuni stă în acest sfânt lăcaș. Odorul religios este aşezat la loc de cinste în Biserica mare a sfântului lăcaș și este îmbrățișată zi de zi, de mii de credincioşi.

O însănătoșire miraculoasă

La această icoană s-a rugat cu încredere și cu speranța că se va însănătoși și o credincioasă din București- Elena. Ea abia venea la Mănăstire, adusă de o rudă cu mașina. Era grav bolnavă de un reumatism care o chinuia de ani de zile. În același timp, credincioasa Elena a avut probleme și cu o nepoată care i-a furat actul de proprietate al casei.  Elena s-a rugat timp de șase săptămâni, dar a cumpărat din sfântul lăcaș de la Mănăstirea Pasărea și o icoană cu Maica Domnului la care se ruga acasă. Rugăciunile ei au fost ascultate. Elena a urmat un tratament cu plante medicinale și s-a însănătoșit, încât a reușit să se deplaseze și singură. Mai mult, într-o zi, când a venit de la mănăstire, în cutia poștală a găsit actul casei furat de nepoata ei, cea care i-a făcut atâtea necazuri. Nepoata a aflat că Elena se roagă la celebra icoană făcătoare de minuni, a  avut un vis urât, un coșmar,  și se temea de efectele rugăciunilor făcute de Elena. Probabil că se gândea că și copiii ei ar putea să se confrunte cu astfel de necazuri.

Minunile împlinite în Mănăstirea Pasărea sunt fără număr

Credincioșii care se roagă periodic la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la sfânta Mănăstire Pasărea spun că minunile împlinite în sfântul lăcaș sunt fără număr și merită adunate într-o carte.

Loading...