Miercuri, 15 august, la Biserica Icoanei cu hramul Adormirea Maicii Domnului s-au rugat sute de credincioși

Ultima actualizare:

    La Biserica icoanei , rugăciunile pelerinilor se împlinescSursa foro: creștinortodox.ro
La Biserica icoanei , rugăciunile pelerinilor se împlinescSursa foro: creștinortodox.ro

Despre renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Icoanei s-a dus vestea în toată țara. Credincioșii care au primit ajutor, ca și și cei care au nevoie de ajutor, au venit ieri, 15 august, în număr impresionant, să se roage la această icoană făcătoare de minuni. Deoarece hramul principal al Bisericii Icoanei este Adormirea Maicii Domnului, sărbătoarea de ieri a fost un prilej deosebit care a atras sute de pelerini, în ziua praznicului, să se roage din nou la miraculoasa icoană.

De fapt, de mai bine de 300 de ani,  zi de zi, la sfânta icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului vin să se roage zeci și zeci de pelerini. Despre această icoană se spune că este singura din țara noastră care îi averizează sonor pe credincioși.  

 Zilnic, icoana vine în ajutorul celor care se roagă cu credință și pentru vindecarea lor de bolile grave.

De-a lungul timpului, în legătură cu sfânta icoană, s-au adunat o serie de legende pe care pelerinii le-au  îndrăgit. Iată cele mai cunoscute și mai îndrăgite legende care  fac referire la Sfânta icoană.

Tradiții care se referă la  Sfânta icoană

Legenda spune că un călugăr a ațipit  aproape de locul unde era un schit de lemn, dar când s-a trezit i-a apărut în brațe icoana Maicii Domnului. Atunci icoana i-a cerut să înalțe pe acel loc o biserică. În anul 1682, icoana respectivă a fost  pictată și ferecată în argint de Filip Nicolau Argintarul, apoi a fost așezată în naosul Bisericii Icoanei din București.

O altă tradiție spune că sfânta icoană a fost un cadou  dăruit de  domnitorul Constantin Brancoveanu micului Schit de lemn, situat la  acea vreme în zona parcului. De la numele icoanei, Schitul și-a schimbat numele în Biserica Icoanei, dar și strada,  și parcul din apropiere, au primit același  nume.

Renumitul boier Ceauș David a primit poruncă în vis

Referitor la această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, o altă  tradiție  spune că ma­rele boier Ceauş David a primit poruncă în vis,  trei nopţi la rând,  să zidească o biserică. Tradiția menționează că Icoa­na Maicii Domnului, care se află acum în biserică, a fost găsită în scorbura unui co­pac. În acea perioadă, zona respectivă era o pădure imensă, iar boierul Ceauș David a ridicat o biserică din lemn, ca adă­post pentru sfânta icoană. În urma acestei fapte el a observant că avea mult spor în tot ceea ce făcea. Din păcate, boierul a început să fie tentat mai mult de bogăție  și  a uitat de puterea lui Dumnezeu.

Din păcate, flăcările i-au mistuit toată averea

În mod neașteptat, în­tr-o zi, flăcările i-au mis­tuit boierului toată averea, inclusiv  biserica ridicată de el. În scrumul adunat de pe locul  fostei biserici, stă­tea nea­tin­să Icoana Mai­cii Dom­nu­lui. Bucureștenii au privit  această dramă ca pe un îndemn la  credință și pocăință. De aceea, pe locul fostei biserici ei au înălțat un alt lăcaș de cult, cu mai multe turle decât precedentul.

Icoana Maicii Domnului îi ocrotește pe credincioși  

În zilele noastre, Icoana Maica Domnului de la Biserica Icoanei îi ocrotește și îi ajută pe toți credincioșii care i se închină cu credință și îi cer sfântul ajutor. Datorită folosului duhovnicesc pe care l-au primit, credincioşii, care se roagă la această sfântă icoană, au transformat locul acesta într-o oază de rugăciune. În timp, s-au constatat foarte multe cazuri de vindecări, întemeieri de familii şi căsătorii. În urma  rugăciunilor pe care le-au rostit la această icoană, foarte multe familii s-au şi cununat în acest lăcaș. Există exemplul multor credincioși care, după ce au avut un necaz, vreo suferinţă, au visat-o pe Maica Domnului care-i îndemna să vină să se roage la această icoană. Preoții care slujesc în sfântul lăcaș îi sfătuiesc pe credincioși ca, după ce li s-au împlinit rugăminţile, să nu se depărteze de Maica Domnului .

Biserica Icoanei, cu hramul Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae,  are următoarea adresă:  Strada Icoanei nr. 12, sectorul 2, București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net