Luni, 11 martie, începe Postul Mare : Iată programul liturgic din Prima săptămână

patriarhia_romana_.jpg

Luni, 11 martie, începe Postul Mare. La Patriarhia Română se desfășoară programul liturgic din prima săptămână a Postului Mare
Sursa foto: Basilica.ro

Prima Săptămână din Postul Mare, începe luni, 11 martie. Credincioşii ortodocși au posibilitatea să participe la slujbele oficiate în Catedrala Patriarhală.

În prima săptămână, în plan central este slujba Canonului cel Mare. De aceea, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 16:00, va fi oficiată Pavecerniţa Mare, iar în timpul acestei slujbe se va citi, structurat în patru părţi, Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Totodată,  Liturghia Darurilor înainte sfinţite, specifică pentru această perioadă, va fi oficiată în zilele de miercuri şi vineri. Slujba Canonului cel Mare se oficiază în Biserica Ortodoxă în prima săptămână a Postului Mare și la Denia din Miercurea săptămânii a cincea.

Scopul acestui canon,  care a fost scris de Sfântul Andrei Criteanul († aprox. 740 d. Hr.), este să ne readucă aminte de greșelile noastre, de necesitatea chemării numelui lui Iisus Hristos în inima noastră, dar  și de importanța pe care o are pocăința în viața noastră.

Loading...