Cum comemorează admiratorii lui Mihai Eminescu împlinirea a 170 de ani de la nașterea sa

mihai-eminescu-bellu.jpg

Mihai Eminescu este înmormântat la Cimitirul Bellu
Citeste tot despre: 

De câteva zile, pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu Ortodox din București, poposesc numeroși iubitori ai literaturii române din Capitală și din provincie. Fiecare vizitator se oprște și păstrează momente de reculegere la mormântul Poetului Nepereche, dar și a scriitorului său preferat. Vizitatorii, persoane apreciate în viața publică, dar și anonimi, i-au adus poetului ce va fi comemorat pe data de 15 ianuarie flori, lumânări și cafea.

Printre vizitatori  am remarcat persoane care vin frecvent la mormintele scriitorilor. În drumurile mele, nu departe de aleea scriitorilor, când vin la mormintele rudelor mele și ale prietenilor de familie, poposesc pe Aleea scritorilor și aprind lumânări în memoria celor care se odihnesc aici. Deseori, întâlnesc aici și admiratori anonimi ai literaturii romîne. Deși preferă să-și păstreze anonimatul, aceștia își exprimă admirația pentru renumitele personalități ale literaturii române plecate în eternitate.

O doamnă pensionară, pasionată de literatură, Draga, așa cum se recomandă, aduce deseori flori, măcar un buchețel și pentru scriitorii uitați de familie și de prieteni, și aprinde tămâie în memoria lor.  

Se împarte cafea caldă

M-a impresionat gestul acestei iubitoare de literatură care poposește multe momente la mormântul lui Mihai Eminescu și împarte, în memoria Poetului, cafea caldă. În schimb, doamna Draga nu este de acord cu un alt vizitator, care semnează „actul de prezență„ și oferă bărbaților....țigării .

Pe această alee, cei care semnează ”prezent” de mai multe ori pe lună poartă discuții referitoare la îngrijirea mormintelor celor care au marcat faima țării noastre.

 

Loading...