Veterinarii avertizează: Nu mai aruncaţi băţul căţelului, pentru că asta îl poate ucide

Citeste tot despre: 

Aruncatul băţului este probabil cel mai întâlnit joc pe care-l poţi exersa cu animăluţul tău. Veterinarii avertizează însă, că această tactică le poate provoca răni sau chiar moartea.

Iubitori de animale, mare atenţie cum vă jucaţi cu câinii voştri! Potrivit specialiştilor beţele pot provoca leziuni grave. Atunci când căţeii prind sau aduc beţele înapoi la stăpân, ei se pot îneca, le pot rămâne aşchii, se pot alege cu infecţii sau chiar sângera pâna la moarte. Costul unei operaţiuni de eliminare a aşchiilor din gâtul animalelor de companie poate ajunge până la 5.000 de lire, informează Daily Mail.

Veterinarii avertizează că proprietarii nu pot observa că animăluţul lor are o infecţie, decât atunci când patrupedul devine deprimat.

„Nu aruncaţi niciodată bastoane pentru câini. Chiar dacă ai făcut-o o dată, important e să nu repeţi. În fiecare lună avem câte un caz cu câţel rănit de un băţ”, a declarat preşedintele ales al Asociaţiei Britanice Veterinare, Robin Hargreaves, citat de Daily Mail. Potrivit acestuia, cele mai afectate rase sunt Collie, Retriever şi Labradorii.

Pentru a vă feri căţeii de astfel de pericole, folosiţi oase false, bile de cauciuc sau de frisbee.


Loading...