I-au făcut facelift de 1.000 de lire sterline ca să-i salveze vederea

caine3.jpg

caine bloodhound ochi entropion operatie 1000 lire vedere
Câinelui i-a fost îndepărtată pielea pleoapelor crescută în exces
foto: Lucy Blake/SWNS.com
Citeste tot despre: 

Îl cheamă Rock, e din rasa Bloodhound şi are o poveste cât se poate de tristă. Ani la rând şi-a pus serviciile în slujba altora, până când o boală la ochi i-a ameninţat propria viaţă.

Rock suferă de entropion: o boală a ochilor care îi fac pleoapele să se răsucească spre interior. Starea sa a fost atât de gravă, că fără o operaţie urgentă şi-ar fi pierdut văzut definitiv.

"Oricine a avut o geană în ochi sigur înțelege cât de dureros este acest lucru. Imaginaţi-vă să simţiţi asta 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Şi nu cu o geană în ochi, ci cu toate”, au declarat medicii veterinari.

caine.jpg

caine bloodhound ochi entropion operatie 1000 lire vedere
Aşa arăta Rock înaintea operaţiei
foto: Lucy Blake/SWNS.com

Medicii de la Woodside Sanctuary în Plympton - Devon  au decis că singura soluţie pentru a-i salva viaţa lui Rock este un facelift la nivelul feţei, pentru îndepărtatea suprafeţelor de piele crescute în exces. Operaţia, destul de costisitoare, a fost achitată cu bani donaţi de către iubitorii de animale.

Rock a fost un câine de salavare, fapt care a înduioşat numeroase persoane să contribuie cu bani. Aşa s-au strâns 1.000 de lire sterline, cât a cost intervenţia chirurgicală.

caine2.jpg

caine bloodhound ochi entropion operatie 1000 lire vedere
Rock trebuie să poarte un guler în jurul capului, pentru a-l proteja de lovituri
foto: Lucy Blake/SWNS.com

În urma operaţiei, Rock a trebuit să poarte un guler care să-l protejeze de lovituri şi răni la nivelul feţei.

Rock, acum în vârstă de doi ani, se află în faza de recuperare, iar când se va însănătoşi va fi adoptat de o familie care a fost impresionată de povestea lui.

 

 

Loading...

Citește și