Ea e Ana, iapa salvată de la moarte

6_2-2col-cal.jpg

Iapa Ana
Citeste tot despre: 

Nu a vrut să audă de eutanasiere. Daniela Popovici (50 de ani) este un om cu suflet mare care şi-a transformat gospodăria în azil pentru animale abandonate, bătute sau bolnave. “Nu vreau să trăiesc ziua în care cineva să mă sune şi să-mi spună că un suflet are nevoie de ajutor şi eu să nu pot să fac nimic”, povesteşte femeia pentru adevarul.ro.

În gospodăria din comuna Desa, judeţul Dolj, sunt zeci de animale: câini, pisici, berbecuţi şi cai.

6_1-2col-femeie.jpg

Daniela are grijă de iapa Ana ca de un copil

 

Necuvântătoarele au ajuns în grija Danielei de prin toate colţurile ţării. Iapa Ana are o poveste incredibilă.

6_3-1col-iapa.jpg

Daniela are grijă de iapa Ana ca de un copil

 

Căluţul a fost abandonat anul trecut, în plină iarnă, pe marginea unui drum, în localitatea băcăuană Sascut. Era în agonie, doar piele şi os, avea un picior rupt şi nu se mai putea ridica. Cineva a văzut calul, i-a făcut o poză şi a postat-o pe Faceebook. Daniela Popovici a văzut fotografia şi imediat a hotărât s-o ajute pe Ana. “Primul om care m-a ajutat a fost medicul Cătălin Florin Mlagiu. A mers tocmai în Sascut, pentru a căuta calul. A găsit-o pe Ana şi a adus-o la Bucureşti. A fost primul pas către salvare”, spuneDaniela.

Găsită la Bacău, operată la Cluj

După consultaţia din Capitală, însă, veştile n-au fost deloc bune. Ana suferea enorm. Starea ei se agravase mult şi pentru că stătuse pe câmp, în agonie, aproape o lună. Daniela Popovici a trimis radiografia cu piciorul fracturat multor medici din ţară şi străinătate. Toţi au transmis că piciorul este nevindecabil, iar Ana trebuie să fie eutanasiată.

6_4-2col-cu-cainii.jpg

“În curtea mea, zeci de suflete aşteaptă să fie adoptate”, spune Daniela

 

“Nu am renunţat. Medicul ortoped Cristian Crecan este omul care i-a dat Anei cea de-a doua viaţă. Am dus-o la Cluj, iar aici a fost supusă unei operaţii dificile, i s-a montat o plăcuţă de titan. Recuperarea a durat 5 luni”, a povestit Daniela pentru adevarul.ro. De la Cluj, iapa a fost adusă acasă, la Desa, unde acum se bucură de viaţă şi este îngrijită ca un copil.

În afară de Ana, femeia a mai salvat şi alte animale, în special câini. În mijlocul curţii stă Măriuţa, mascota asociaţiei pentru protecţia animalelor, înfiinţată de Daniela.
Căţeluşa a fost bătută şi abandonată într-un cimitir, cu coloana ruptă. Nu mai poate să meargă şi de aceea Daniela o creşte într-un cărucior de copii. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1