După ce s-au ghiftuit, s-au pus cu toţii pe slăbit 

Ultima actualizare:

    Max a fost un mare  pofticios de mic,  dar când a ajuns la  13 kile, s-a speriatfotografii: photoland / caters
Max a fost un mare pofticios de mic, dar când a ajuns la 13 kile, s-a speriatfotografii: photoland / caters

Obezitatea e boală contagioasă, susţin veterinarii britanici. Şi asta pentru că majoritatea stăpânilor de animale nu rezistă privirii blajine, milostive şi insistente ale necuvântătorului şi îi îndeasă în botic din bunătăţile de pe masă. Iar rezultatul final este şocant: patrupedul se îngraşă atât de tare încă până şi mersul în patru labe devine pentru el o provocare mult prea mare.

Peste 50% dintre animalele de companie suferă din cauza Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un studiu realizat în Marea Britanie, Australia şi SUA. În 2009, la Londra s-a deschis prima clinică de slăbit animăluţe pentru că peste 1.000 de patrupede nu se mai puteau ridica de jos de grase ce erau. Deşi 97% dintre stăpânii de animale se declarau îngrijoraţi de soarta căţeluşului şi pisicii din casă, doar 37% făceau ceva pentru a le reduce greutatea. Mai mult decât atât, 73% dintre ei recunoşteau că „nu rezistă tentaţiei” de a le da animalelor ciocolată, pâine, biscuiţi, cozonac, tort şi chiar îngheţată dacă „le cer asta”.


    Aşa arată după ce  nu a mai pus botul  pe dulciuri
Aşa arată după ce nu a mai pus botul pe dulciuri

Dacă la căţei obezitatea este o problemă în doar 42% din cazuri, la proprietarii de pisici, obezitatea este un fenomen prezent în proporţie de 75% din cazuri. Cauza principală este „tratarea animalelor” cu alimente toxice pentru ei: ciocolată, struguri sau ceapă prăjită. „După sărbătorile de iarnă numărul solicitărilor de la clinicile veterinare specializate pe slăbit creşte cu peste 60%. Vinovaţi pentru că şi-au distrus animalul iubit (n.r. obezitatea animalelor le predispune la afecţiuni cardiovasculare, diabet, osteoartrită şi probleme ale dinţilor) stăpânii vin să repare ce au stricat”, a explicat Zara Boland, medic veterinar la clinica Dogs Monthly. 


    După ce Copper a dat  jos 6 kile parcă şi  „ham-ham!” sună altfel
După ce Copper a dat jos 6 kile parcă şi „ham-ham!” sună altfel


    Copper nu suporta ca  stăpânul să mănânce fără  el şi a pus pe el 15 kg
Copper nu suporta ca stăpânul să mănânce fără el şi a pus pe el 15 kg

„Candidaţii” de anul acesta, adică cei care au demarat cura imediat după Crăciun au început deja să dea semne de revenire. Metisul Baylie ajunsese să cântărească la 1 decembrie 2016 nu mai puţin de 57 de kilograme. În doar trei săptămâni, după ce a trecut pe biscuiţi dietetici, nu se mai suie pe bufetul din bucătărie şi se apropie de greutatea lui normală, de aproximativ 29 kg. La Max, un Jack Russell de 5 ani, grăsimea l-a doborât la propriu pentru că ajunsese ca un balon de 13 kg, ce stătea să explodeze. Acum a pierdut 10 cm din circumferinţa taliei. Copper, din rasa Cocker Spaniel, ajunsese la aproape 15 kg din cauză că nu se putea abţine de la prăjituri. Dar de când a fost dus la clinică a slăbit aproape 6 kile şi vrea să mai dea jos câteva. Puff, motanul, ajunsese să nu mai poată urca nici pe canapea. Biscuiţii dietetici şi mâncarea de peşte l-au adus pe calea cea dreaptă şi a slăbit trei kile. Kale Chips, un Beagle de 4 ani, a fost campion la înfulecat cârnăciori, hamburgeri, cartofi prăjiţi şi dulciuri. 


    Baylie, la 57 de  kilograme, fura  mâncare de pe bufet
Baylie, la 57 de kilograme, fura mâncare de pe bufet


    Baylie a slăbit  până când a ajuns  la 29 de kilograme
Baylie a slăbit până când a ajuns la 29 de kilograme

10 sfaturi să ne îngrijim căţelul iarna

1. Echipament pentru plimbare. Pulovăraşul sau hăinuţa nu trebuie să îi lipsească pentru a-i proteja spatele şi burtica.

2. Şosete antiderapante. „Ghetuţele” nu numai că protejează căţelul de frig şi gheaţă, dar îl apără de sarea şi substanţele toxice de pe jos.

3. Evitaţi pericolele. Nu plimbaţi câinele prin zonele unde s-a dat cu sare pe jos sau cu substanţe anti-îngheţ. Sunt toxice.

4. Ascundeţi antigelul! Nu râdeţi, în SUA, numai în 2014 s-au înregistrat peste 12.740 de decese ale animalelor de companie din cauza lui.

5. Curăţaţi picioarele. După ce v-aţi întors de la plimbare, spălaţi-l pe lăbuţe. Îndepărtaţi astfel substanţele toxice culese de pe jos.

6. Lesa inteligentă. Zăpada mare îl împiedică să se orienteze după miros, aşa că, dacă îl lăsaţi liber, puneţi-i o zgardă cu GPS.

7. Atenţie la degerături. Urechile lui sunt cele mai expuse la temperaturile scăzute. Reduceţi timpul petrecut afară.

8. Atenţie la hipotermie. Cei mai expuşi la hipotermie sunt căţeluşii care nu au împlinit un an. E foarte periculoasă!

9. Atenţie la gheaţă. După o plimbare pe gheaţă, verificaţi pernuţele lăbuţelor cu atenţie, să nu se fi tăiat sau rănit.

10. Unguent natural. Pentru a-i proteja lăbuţele este bine ca după fiecare plimbare să îi ungeţi lăbuţele cu o cremă hidratantă.


    Puff Motanul dădea  rateuri când voia să  toarcă de gras ce era
Puff Motanul dădea rateuri când voia să toarcă de gras ce era


    După ce a mâncat  numai peşte a început  să arate şi el a pisică
După ce a mâncat numai peşte a început să arate şi el a pisică

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net