Cuţu’ de 10 cm are 49 de copii identice

c124-g-foto1-155-190-caters.jpg

Milly cântăreşte 455 de grame şi încape uşor într-o ceaşcă de cafea
Fotografii: Photoland/ Caters

Este o veritabilă senzaţie mondială! Miracle Milly, din rasa chihuahua are peste 300.000 de admiratori pe pagina ei de Internet şi milioane de oameni vor un pui de-al ei. Însă nu pentru asta a fost clonată în 49 de variante, ci pentru că a şocat comunitatea ştiinţifică.

Miracle Milly, de şase anişori şi doar 10 cm înălţime, a fost desemnată cel mai mic câine din lume în 2012, când a intrat în Guinness Book.

Milly cântăreşte 455 de grame şi se poate ascunde lejer în spatele unei bancnote de un dolar sau într-o ceşcuţă de cafea. Stăpâna ei, Vanesa Semler, de 38 de ani, din Kissmmee, Florida, a povestit că s-a chinuit timp de două ore să o hrănească atunci când era pui, cu o pipetă de picături pentru ochi.

c224-g-foto2-90-60-catersne.jpg

Clonele sunt identice cu originalul

La începutul lui 2017, ea a acceptat să meargă cu Milly în Seoul, Coreea de Sud, pentru a preleva probe de ADN de la căţelul-minune, a cărui mutaţie genetică a şocat comunitatea ştiinţifică. Astfel, au fost creaţi nu mai puţin de 49 de pui de Milly care au exact acelaşi ADN ca al ei.

c324-g-foto3-90-60-caine-cl.jpg

Experţii coreeni au reuşit încă o premieră mondială

Puii au fost creaţi introducând codul ADN al lui Milly într-un ovul recoltat de la un donator. Ovulul a fost apoi transplantat într-o mamă-surogat, exact în acelaşi mod în care a fost creată oaia Dolly, în 1996. Puii lui Milly se numesc: Molly, Mally, Melly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela şi Mulan. Prima dublură a lui Milly s-a născut în august 2017.

c424-g-foto4-90-60-catersne.jpg

Vanesa Semler, stăpâna căţeluşei, a luat acasă 12 copii identice

12 dintre cele 49 de copii identice locuiesc în prezent în casa familiei Semler, din Florida. Abia recent însă Cartea Recordurilor Guinness a actualizat lista performanţelor neobişnuite şi a omologat titlul cel nou al lui Milly: „cel mai clonat câine din lume”.

Milly s-a născut în decembrie, în Dorado, Porto Rico şi cercetătorii au crezut că nu va supravieţui. Însă familia Semler s-a încăpăţânat şi un an mai târziu micuţa a devenit celebră la nivel mondial.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1