Cum să îţi înţelegi mai bine câinele

Citeste tot despre: 

Relaţia specială dintre om şi câine a început acum 40.000 de ani, odată cu domesticirea animalului.

Studii recente realizate de experţii britanici în comportamentul canin au arătat că omul nu a ştiut niciodată ce gândeşte prietenul său cel mai bun, din cauza unor idei preconcepute. Dr. Melissa Starling şi Paul McGreevy au descoperit că răsfăţul, mângâierile excesive, îmbrăţişările şi vorbirea pe un ton infantil stresează dulăul, îi provoacă anxietate, îi induce o stare de nesiguranţă care se manifestă comportamental prin agresivitate nejustificată, teritorialism şi posesivitate.

Ce trebuie să ştim despre căţei? Unui câine nu îi place să împartă mâncarea sau jucăriile, un câine interpretează îmbrăţişările în jurul gâtului ca pe o imobilizare sau o formă de agresiune şi atunci când latră, un câine ”nu vorbeşte”, nu ameninţă şi nu avertizează, ci pur şi simplu cere spaţiu de confort în jurul lui.

Câinii devin agresivi cu alţi căţei care intră pe teritoriul lor numai atunci când musafirii dau semne că nu intenţionează să părăsească prea curând spaţiul ocupat. Câinilor nu le place sedentarismul şi nu se uită la televizor, chiar dacă stau lângă stăpânii lor şi dau impresia că dormitează, ei aşteaptă întotdeauna un singur lucru: să fie scoşi la plimbare sau la joacă.

Nu toţi câinii sunt prietenoşi, unii sunt timizi, fricoşi, anxioşi şi au nevoie de timp pentru a le fi câştigată încrederea. Un câine nu este niciodată neascultător, ci pur şi simplu nu înţelege ce vrei de la el. Toţi dulăii comunică prin microexpresii faciale care le trădează starea de spirit şi toţi câinii adoră să exploreze locuri noi, oameni noi şi situaţii noi, atât timp cât se simt în siguranţă în prezenţa stăpânului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1