Colindătorii sau musafirii, un stres pentru animalul de companie. Află cum să îl pregăteşti

Dacă tu aştepţi cu drag sărbătorile de iarnă, nu acelaşi lucru l-ar putea spune căţelul tău. Pentru el, sunt un motiv de stres, de agitaţie. Colindătorii, musafirii, petardele, gălăgia mirosurile ameţitoare de mâncare, toate acestea îl vor scoate din ritmul lui obişnuit.

Petardele şi focurile de artificii. Dacă unii câini sunt nepăsători sau abia tresar, alţii se pot speria foarte tare. Nu merge să-l mângâi ca să-l linişteşti pentru că în felul acesta îi amplifici teama. Poartă-te normal şi, dacă vede că pe tine nu te impresionează şi nu le consideri „un pericol", se va calma şi el.

Colindătorii. Înainte de a le deschide uşa, închide câinele într-o cameră îndepărtată. Altfel, se va agita, va lătra şi va ieşi o gălăgie generală.

Musafirii. Ai două variante: să-l ţii printre musafiri dacă e prietenos şi nu muşcă, sau, dacă e agresiv şi agitaţia îl poate debusola, trebuie să-l izolezi într-o cameră pe toată durata petrecerii. În primul caz, roagă musafirii să-l bage cât mai puţin în seamă. Dacă îl mângâie, îi dau de mâncare, nu vor mai scăpa de el, va sări pe oameni, va lătra şi va cere şi mai multă atenţie. În cel de-al doilea caz, închidel într-o altă cameră înainte de a veni musafirii şi tot atunci dă-i de mâncare. Nu intra mai intra la el odată cu venirea musafirilor pentru că va încerca să te atragă la el prin lătrături şi zgârieturi la uşă. Dacă vizita musafirilor se prelungeşte, trebuie să mai mergi să verifici ce face. Câinele ţinut cu orele singur, izolat, se va considera pedepsit, iar pedeapsa va fi asociată cu musafirii.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1