Broscoiul Romeo şi-a găsit soţie după 10 ani

Broscoiul Romeo

Broscoiul Romeo stă de 10 ani singur în acvariu
Romeo a fost cea mai singură broască din lume timp de 10 ani
Foto: AFP

Broscoiul Romeo şi-a găsit în sfârşit soţie după 10 ani. Timp de un deceniu a fost cea mai singură broască din lume, în izolare, într-un acvariu de la Muzeul de Istorie Naturală Alcide d’Orbigny din Bolivia.

Broscoiul Romeo şi-a găsit în sfârşit soţie, o broască numită Julieta, după 10 ani! Se credea că e ultimul exemplar din specia lui de broaşte din lume. Însă zilele trecute burlăcia lui a luat sfârşit. Cercetătorii au descoperit într-o pădure alte 5 exemplare, inclusiv pe broasca Julieta, care i-a devenit soţie. Deocamdată, femela e în carantină ca să nu-i dea vreo boală viitorului soţ.

Broasca Julieta

Broasca Julieta a fost pusă în carantină
Broasca Julieta va deveni în curând soţia lui Romeo
Foto: Instagram
Romeo este o broască de apă Sehuencas, specie endemică din Anzii bolivieni. Nici un alt exemplar de acest fel nu s-a mai găsit în natură între anii 2008 şi 2019. Singurul mascul cunoscut este ţinut în captivitate la muzeul de istorie naturală din Cochabamba, provincia Chapare. În februarie, anul trecut, s-a lansat un site matrimonial cu scopul de a găsi o pereche pentru acesta. De asemenea, Global Wildlife Conservation (GWC) a iniţiat strângerea de fonduri cu scopul de a organiza expediţii pentru găsirea unei female din specia broască de apă Sehuencas. S-au făcut mari eforturi pentru a se evita extincţia acestei specii. “Când biologii l-au găsit pe Romeo, în urmă cu zece ani, ştiam că broasca de apă Sehuencas, ca şi alţi amfibieni din Bolivia, sunt pe cale de dispariţie. Nu am ştiut unde să găsim alt exemplar în tot acest timp”, a mărturisit Arturo Muno, fondator al Bolivian Amphibian Initiative, adăugând că Romeo nu şi-a pierdut niciodată speranţa că va primi o mireasă.

 

Loading...