Ajutoare din natură contra aftelor

gura.jpg

remedii naturale afectiuni gura afte propolis salvie
www.clickpentrufemei.ro

Pe fondul oboselii, a unor tulburări digestive, a stresului sau a dereglărilor hormonale, apar aftele. Uneori te supără în concediu, taman când vrei să te odihnești. Aceste mici ulcerații pot trece cu remedii naturiste, care îți asigură o vindecare rapidă.

Tinctură de propolis

Mierea și propolisul grăbesc vindecarea aftelor. Propolisul are proprietăţi antibacteriene, antifungice, anestezice  şi cicatrizante. Folosește 1-3 g de granule de propolis pe zi, pe care le amesteci cu puțină miere și le mesteci foarte bine, apoi le înghiți. Sub formă de tinctură fără alcool, propolisul se folosește astfel: de 3 ori pe zi, combină 30 de picături cu puțină apă și cu miere. Pune lichidul pe o bucățică de miez de pâine, pe care o mesteci bine înainte de a o înghiți. Poți folosi tinctură și sub formă de extract alcoolic, pe care îl diluezi cu apă. Clătește gura cu lichidul rezultat.

Infuzie de salvie

Cu o linguriță de frunze de salvie și o cană cu apă fierbinte prepară o infuzie bună contra aftelor. Cu ea faci gargară de 2-3 ori pe zi. Cu frunze de salvie, frunze de mur și frunze de alun, amestecate în părți egale, prepară un decoct. Ia 3 linguri din amestec și fierbe plantele într-un litru de apă. Lasă să se răcească. Cu lichidul călduț, clătește îndelung gura, de câteva ori pe zi.

Descoperă care sunt ajutoarele din natură contra aftelor pe clickpentrufemei.ro

 

De ce apar aftele?

Tratează aftele cu ,,medicamente" naturale

Loading...