13 lucruri uimitoare pe care le face pasta de dinţi. Nici nu bănuieşti ce comoară ai în casă!

Click! te învaţă câteva trucuri uimitoare să-ţi cureţi casa

Click! te învaţă câteva trucuri uimitoare să-ţi cureţi casa

Pasta de dinţi este o nestemată în casa noastră. S-a demonstrat ştiinţific! Datorită carbonatului de calciu din conţinutul ei, care are un rol abraziv, pasta de dinţi curăţă cu uşurinţă şi alte lucruri. Pe lângă utilizările obişnuite pe care pasta de dinţi le are, cercetătorii australieni au găsit câteva uimitoare, ce te vor surprinde cu siguranţă.

Curăţă unghiile de ojă. Freacă un pic unghiile cu puţină pastă de dinţi. Acestea vor căpăta un luciu natural şi nu vor mai avea culoarea gălbuie.

Îndepărtează guma din păr. Acoperă guma de mestecat cu pastă de dinţi şi lasă câteva minute să acţioneze după care îndepărteaz-o uşor.

Curăţă fierul de călcat. Pasta de dinţi ajută la descompunerea calcarului care se depune pe fierul de călcat. Folosind o periuţă de dinţi, curăţă toate găurile de pe partea metalică.
Îndepărtează petele de ruj şi de cerneală de pe haine. Aplică pasta de dinţi direct pe pată şi freacă bine textila. Clăteşte cu apă.

Curăţă bijuteriile din argint. Pasta de dinţi este cea mai indicată soluţie pentru protejarea argintului, deoarece fluorura de sodiu din conţinutul ei nu-l oxidează.
Înlătură urmele de creion de pe pereţi. Pasta de dinţi se aplică direct pe locul care trebuie curăţat şi se lasă 24 de ore să acţioneze după care se îndepărtează cu o cârpă moale.
Curăţă obiectele de inox din bucătărie. Freacă 10 minute chiuveta cu pastă de dinţi şi o cârpă umedă. Aceasta, dar şi bateria, vor căpăta imediat o strălucire aparte.
Curăţă mobilierul de plastic. Pasta de dinţi, aplicată cu ajutorul unei periuţe de dinţi pe care nu o mai foloseşti, înlătură petele de pe plasticul alb.

Redă strălucirea unui inel cu diamant. Puţină pastă de dinţi şi o periuţă de dinţi te vor ajuta să redai strălucirea inelului daca freci uşor şi apoi clăteşti cu apă.

Scoate petele din frigider. Petele dificile, dar şi mirosurile neplăcute pot fi îndepărtate foarte uşor cu ajutorul unei cantităţi mici de pastă de dinţi direct pe pată.

Îndepărtează petele de săpun de pe cabina de duş. Şterge uşile cabinei de duş cu ajutorul pastei de dinţi prin mişcări circulare. Totul va străluci din nou.

Curăţă încălţămintea. Pasta de dinţi readuce încălţămintea la albul iniţial.

Dezabureşte oglinda. Şterge oglinda înainte de acest lucru cu un pic de pastă de dinţi împiedicând astfel aburirea ei.

Click! Spune

De obicei, pasta de dinţi ar trebui să conţină: carbonat de calciu, o substanţă abrazivă care elimină placa bacteriană, fluorură de sodiu, care intervine la nivelul smalţului, aditivi chimici, ce asigură sănătatea gingiei, şi agenţi cu rolul de a păstra textura pastei cremoasă.

Loading...
 
 

Citește și

  • Bijuteriile din argint şi-au pierdut aspectul lucios? Tacâmurile s-au înnegrit, sunt mate, au oculoare ştearsă sau sunt pătate? Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să cureţi şi să redai strălucirea de altădată a obiectelor din argint pecare le ai în casă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1