Vești bune din SUA: Simona Halep va fi lider mondial până după US Open

Ultima actualizare:

    Simona Halep, alaturi de Kiki Bertens, dupa finala de la Cincinnati 2018FOTO: EPA
Simona Halep, alaturi de Kiki Bertens, dupa finala de la Cincinnati 2018FOTO: EPA

Simona Halep a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens în finala de la Cincinnati, scor 2-6, 7-6, 6-2, dar cu punctele acumulate e sigură de prezența pe primul loc al clasamentului WTA până după US Open.

Simona Halep a început luni a 42-a săptămână în fruntea clasamentului mondial WTA, iar avansul ei a crescut, după disputarea finalei de la Cincinnati, la peste 2.000 de puncte în fața danezei Caroline Wozniacki. Mai precis, 2086 de puncte. Cum la US Open Simona nu are de apărat nimic, fiind eliminată anul trecut în primul tur de la Maria Sharapova, iar învingătoarea de la New York va primi 2.000 de puncte, înseamnă că Simona Halep va rămâne lider mondial inclusiv în săptămâna de după US Open. Adică va ajunge la un total de 45 de săptămâni în postura de număr 1 WTA.

A doua româncă în clasamentul mondial este Mihaela Buzărnescu. Aflată în recuperare după accidentarea la glezna piciorului drept, ea se menţine pe locul 20. Sorana Cîrstea a rămas pe locul 52, în vreme ce Irina Begu a coborât trei locuri, până pe 58. Monica Niculescu a urcat o poziție, pe 61, iar Ana Bogdan patru, până pe 74.

În Top 200 WTA, Irina Bara se menţine pe 140, iar Alexandra Dulgheru a urcat de pe 148 pe 141.

În ceea ce privește Top 10 mondial, cea mai importantă cădere este cea a Garbinei Muguruza, care a ieșit dintre primele 10 după ce nu și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Cincinnati. Practic, într-un an calendaristic toată lumea spaniolei s-a prăbușit, căci dacă după victoria de acum un an obținută în fața Simonei Halep ajunsese pe primul loc în clasamentul mondial, nimic nu a mai fost la fel pentru ea apoi. Și acum iat-o coborând până pe locul 12 în lume!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net