Turneu de risc înalt pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep a declarat că îi va fi greu să atingă fazele finale la Melbourne în condițiile în care a jucat puțin în ultimele luniFoto: EPA
Simona Halep a declarat că îi va fi greu să atingă fazele finale la Melbourne în condițiile în care a jucat puțin în ultimele luniFoto: EPA

Finalistă în 2018, Simona Halep ar putea să piardă din nou poziția de lider mondial după Australian Open

Aflată în fruntea ierarhiei WTA pentru a 62-a săptămână, românca e nevoită să atingă nivelul de anul trecut, la Melbourne, pentru a nu fi detronată.Poziția Simonei este atacată, în acest moment, de mai multe jucătoarea, ea putând fi depășită de zece dintre urmăritoarele ei. Nu este, însă, pentru prima oară când românca (re)simte această presiune. La fel s-a întâmplat și la US Open 2018, de pildă. Și cu toate că Halep a fost eliminată în primul tur nimeni n-a izbutit să o depășească în clasament. Firește că românca poate zădărnici orice tentativă a rivalelor sale prin evoluțiile, implicit rezultatele pe care le va avea la Australian Open. O prezență în finală, de pildă, va face ca ea să-și apere punctele obținute anul trecut (1.300). Dar pentru a rămâne pe locul 1 va mai fi nevoie și ca Angelique Kerber, principala sa urmăritoare și semifinalistă în 2018, să nu câștige trofeul. Pe lista jucătoarelor ce o pot depăși în clasamentul WTA pe Halep, după Australian Open, se mai află Caroline Wozniacki (are de apărat 2.000 de puncte / are nevoie de victorie), Sloane Stephens (10p / sfert de finală), Elina Svitolina (430p / semifinală), Naomi Osaka (240p / sfert de finală), Petra Kvitova (10p / semifinală), Karolina Pliskova (430p / finală), Kiki Bertens (130p / finală), Daria Kastakina (70 / victorie) și Arina Sabalenka (10p / victorie). Fără a fi creditată printre primele trei favorite, Simona Halep va debuta la Australian Open mâine dimineață, în jurul orei 10.00, în compania estonei Kaia Kanepi, cea care a eliminat-o la US Open, toamna trecută. 

Șapte românce joacă la dublu

S-au stabilit și meciurile din turul 1 pe tabloul de dublu de la Australian Open. Cea mai dificilă dispută se anunță aceea a Anei Bogdan, care, alături de australianca Anastasia Rodionova, le va înfrunta pe principalele favorite, cehoaicele Barbora Krejcikovași Katerina Siniakova (Cehia). Iată cu cine vor juca ceilalți reprezentanți ai țării noastre: Irina Begu/Mihaela Buzărnescu (cap de serie 10) -  Lizette Cabrera/Jaimee Fourlis (Australia, wild card), Sorana Cîrstea/Jelena Ostapenko (România/Letonia) - Yingying Duan/Vera Lapko (China/Belarus), Irina Maria Bara/Monica Niculescu -  Lara Arruabarrena/Arantxa Parra Santonja (Spania), Raluca Olaru/Galina Voskoboeva (România/Kazahstan) -  Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa, cap de serie numărul 2), Marius Copil/Marton Fucsovics (România/Ungaria) - Luke Bambridge/Jonny O'Mara (Marea Britanie), Marcelo Arevalo/Jamie Cerretani (Salvador/SUA) - Jean-Julien Rojer/Horia Tecău (Olanda/România, cap de serie numărul 9). 

Bernard Tomic se plânge de mingi

Pe lângă faptul că la ediția din acest an a Australian Open a fost adoptat tie-break-ul în setul decisiv, la 6-6, jucându-se până la 10, organizatorii au decis să se joace cu mingi Dunlop. Ceea ce a stârnit reacția lui Bernard Tomic:  "Nu știu de ce au făcut asta, însă este teribil! Acestea nu sunt deloc bune! Sunt mingi foarte ieftine din ce am auzit". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net