Triplu finalist în Cupa Davis, Ion Țiriac critică noul format al competiției: ”Este un dezastru”

tiriac-ion-cupa-davis-h_54331610.jpg

Ion Țiriac și Boris Becker, într-una dintre lojele de la Caja Magica
Foto: EPA-EFE

Patron al turneului de tenis de la Madrid, Ion Țiriac (care a împlinit astăzi 80 de ani) și-a exprimat dezaprobarea față de schimbarea sistemului de desfășurare a Cupei Davis, subliniind câteva dintre problemele pe care le presupune această schimbare.

Intervievat de Jean-Baptiste Baretta, trimisul special al cotidianului francez ”L’Equipe” la Madrid, Ion Țiriac (80 de ani) a răbufnit:  ”Este un dezastru. Acest sport este terminat. Acum e o industrie. Nu este decât bani. Așa ceva nu se face. 18 echipe reunite într-o singură săptămână, cu meciuri în sistemul cel mai bun în trei seturi. Ce înseamnă asta? Totul pentru că cineva (n.t. – Gerard Pique, președintele societății Kosmos) a pus miliarde pe masă”. 
Țiriac s-a referit și la câteva probleme pe care le ridică organizarea Cupei Davis la Caja Magica. ”Va fi nevoie de 18 vestiare. Unde găsești 18 vestiare? La Roland Garros sunt două. La Wimbledon, trei sau patru. Dar 18? Vor veni cu toalete portabile pentru toată lumea. Acesta este Campionatul Mondial? Aceasta este Cupa Davis? Și ce va deveni? Cel mai mare dezastru al tenisului. E păcat fiindcă această competiție a fost diamantul tenisului de 120 de ani”, a concluzionat românul, care se alătură altor cunoscuți oameni de tenis care au criticat trecerea la un nou format în Cupa Davis. 
Reacția lui Țiriac a fost salutată de majoritatea cititorilor care au postat comentarii la articolul din site-ul cotidianului ”L’Equipe”.

Loading...