Sorana Cirstea si Andreea Mitu sunt campioane de dublu la Lugano

sorana_cirstea_si_andreea_mitu_la_lugano.jpg

Sorana Cirstea si Andreea Mitu, cu trofeele cucerite la Lugano
Sorana Cirstea si Andreea Mitu, cu trofeele cucerite la Lugano
Citeste tot despre: 

Tenisul românesc nu se poate lăuda în acest an cu mari rezultate la simplu. La dublu lucrurile stau mult mai bine, iar ieri Sorana Cîrstea și Andreea Mitu au reușit să câștige titlul la turneul de la Lugano.

În finala probei de dublu de la Lugano, Sorana Cîrstea și Andreea Mitu, favorite 3 ale competiției, au învins cu scorul de 1-6, 6-2, 10-8 cuplul cotat cu prima șansă la cucerirea trofeului, Veronika Kudermetova/ Galina Voskoboeva. Aflate la prima colaborare în circuitul de dublu, româncele au reușit ca prin această victorie să-și asigure prezența în Top 100 WTA al specialității. Andreea Mitu va urca, de azi, 28 de locuri, urmând să ocupe poziția 88 în lume. În ceea ce o privește pe Sorana, aceasta va urca 22 de locuri, urmând să ajungă pe 77.

Pentru Sorana Cîrstea, acesta e primul titlul de dublu cucerit în WTA după 8 ani, de la victoria obținută la Dallas. Ea are în total cinci titluri obținute în carieră, iar pauza mare dintre aceste succese este cauzată de accidentarea la umăr suferită acum câțiva ani de târgovișteancă și care a împiedicat-o să joace și în concursurile perechilor pentru a nu risca o recidivă. În ceea ce o privește pe Andreea Mitu, aceasta a decis după ce a devenit mamă să se axeze doar pe probele de dublu, și se pare că nu a gândit deloc rău. Ea a cucerit al patrulea titlu al carierei și primul după cel obținut anul trecut, la București, împreună cu Irina Begu.

Pentru tenisul românesc, aceasta e a doua victorie într-un turneu de dublu WTA, după ce la începutul lunii februarie, Irina Begu și Monica Niculescu ridicau deasupra capului trofeul de la Hua-Hin (Thailanda).

Loading...