Simona Halep, probleme la debutul în 2016?

Ultima actualizare:

    Simona Halep  începe sezonul  competițional din  postura de ocupantă  a locului 2 WTA
Simona Halep începe sezonul competițional din postura de ocupantă a locului 2 WTA

Simona Halep debutează în sezonul 2016 al tenisului mondial. Ea joacă marţi dimineaţă (12 ianuarie), de la ora 9.00, contra franţuzoaicei Caroline Garcia în optimile de la Sydney. Un meci care se anunţă dificil din mai multe puncte de vedere.

Pentru Simona Halep şi pentru iubitorii tenisului din România a venit momentul mult aşteptat. Jucătoarea noastră, a doua tenismenă a lumii, debutează într-un sezon de la care atât ea, cât şi noi, avem mari aşteptări. Prima adversară, Caroline Garcia, din Franţa (numărul 34 WTA), este o jucătoare de care teoretic Simona nu are de ce să se teamă, însă partida de azi, care va fi în direct la DigiSport, poate reprezenta un pericol. Este prima a acestui an şi aproape de fiecare dată debutul a fost dificil pentru Halep.

La o privire retrospectivă asupra meciurilor de deschidere de sezon din ultimii 6 ani, cei în care românca a fost în Top 200 WTA, ne dăm seama că, exceptând o partidă, cea din 2011, cu Ayumi Morita, de la Auckland, câştigată cu 6-0, 7-6, în toate celelalte a pierdut cel puţin un set, dacă nu meciul. Există un echilibru între victorii şi înfrângeri în partidele de debut, raportul fiind de 3-3, dar victoriile ei au fost mai dificil de obţinut. Ea este o fire mai emotivă şi, la început de meci sau de sezon, de fiecare dată are emoţii mai mari decât ar trebui. Iar acest lucru îşi pune în mod cert amprenta asupra evoluţiei ei, deoarece o singură dată în cele 6 meciuri de deschidere disputate a câştigat setul inaugural (la acea victorie din 2011). 

Un alt aspect de care trebuie să ne temem la meciul de azi e starea de sănătate a Simonei. Ea s-a retras de la Brisbane, săptămâna trecută, din cauza unei dureri la glezna stângă şi, chiar dacă acum spune că nu o mai doare, problema nu a dispărut. Cum Australian Open bate la uşă - va începe lunea viitoare, Halep fiind cap de serie numărul 2 - e de aşteptat ca ea să abandoneze dacă va simţi din nou durere, pentru a nu risca nimic în perspectiva turneului de Grand Slam de la Melbourne. 

Meciurile de debut de sezon ale Simonei Halep

2015 - Shenzhen: Annika Beck (55 WTA) 4-6, 6-4, 6-3

2014 - Sydney: Madison Keys (36 WTA) 1-6, 4-6

2013 – Auckland: Arantxa Rus (72 WTA) 4-6, 6-3, 6-1

2012 – Brisbane: Kim Clijsters (13 WTA) 1-6, 4-6

2011 – Auckland: Ayumi Morita (73 WTA) 6-0, 7-6

2010 – Australian Open calificări: Stephanie Foretz (163 WTA) 4-6, 6-4, 4-6

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net