Simona Halep nu va mai juca deloc anul acesta

Ultima actualizare:

    Simona Halep a acuzat dureri de spate în ChinaFoto: EPA - EFE
Simona Halep a acuzat dureri de spate în ChinaFoto: EPA - EFE

Simona Halep a făcut anunțul anticipat de ”Click!” încă de ieri: s-a retras de la Turneul Campioanelor, din cauza problemelor de spate. Ea nu va mai juca deloc anul acesta, dar asta nu îi va periclita șansele dea rămâne pe primul loc în clasamentul mondial WTA.

Simona Halep a făcut anunțul retragerii chiar de la Singapore, acolo unde a ajuns de două zile. ”A fost o decizie grea, desigur. Este întotdeauna dificil să te retragi de la un turneu mare. De fapt, cred că este pentru prima dată în viaţa mea. Aşa că a fost o decizie dificilă, dar este mai bine pentru sănătatea mea. Darren a fost sută la sută cu retragerea, deoarece era îngrijorat de spatele meu şi este mai bine să pui sănătatea pe primul loc, întotdeauna. El a spus asta întotdeauna de când am început. Aşa că era mai sigur ca mine că trebuie să mă retrag. Apoi când am auzit că e de acord cu asta, mi-a fost mai uşor să iau decizia”, a declarat Simona. Ea s-a retras și de la Moscova din același motiv și a recunoscut că toate declarațiile anterioare, în care spunea că s-a putut antrena în ultima perioadă, erau doar pentru fani: ”Spatele meu nu este OK, nu m-am antrenat în ultimele patru săptămâni. Nu sunt pregătită să concurez la acest nivel, spatele e încă inflamat. Nu este uşor să merg pe teren şi să joc în acest moment”, a declarat Halep, pentru WTA Insider.

În ceea ce privește viitorul, Simona spune că e sigură că se va reface după o pauză corespunzătoare: ”E aceeaşi problemă la spate ca la Wuhan şi am nevoie de o pauză ca să se vindece. Îmi trebuie între trei şi patru săptămâni de exerciţii şi faptul că am avut o pauză este bine. Aşa că am destul timp acum să fiu pregătită pentru anul viitor. Acest turneu este unul dintre cele mai importante, deoarece sunt numai opt jucătoare şi arată cât de bine ai muncit în acest an. Este cu adevărat important şi înseamnă mult pentru mine, deoarece m-am calificat de cinci ori la rând. Mă simt tristă că nu pot concura, dar se întâmplă uneori. Din cauza formatului şi pentru că joci fiecare meci ca o finală, acest turneu este dificil de disputat şi trebuie să fii sută la sută de fiecare dată”, a mai spus Halep.

Simona este singura jucătoare în activitate care s-a calificat de cinci ori la rând la Turneul Campioanelor. Ea s-a calificat prima la această competiție pentru a doua oară consecutiv. În cele patru participări la Singapore, românca a jucat o dată finala, în 2014, la prima participare, dar la următoarele trei ediţii nu a trecut de faza grupelor. Pentru ea era ultima ocazie de a juca la Singapore, deoarece de anul viitor Turneul Campioanelor se va disputa la Shenzhen până în 2028.

Retragerea Simonei, norocul lui Bertens

Marea beneficiară a retragerii Simonei Halep de la Turneul Campioanelor este olandeza Kiki Bertens. Situată pe locul 9 în clasamentul acestui an, ea a prins ultimul loc calificabil. Celelalte șapte jucătoare care vor fi prezente la Singapore sunt Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Karolina Pliskova.

Primește o mașină de 100.000 de euro

Simona Halep se află la Singapore, deși nu joacă, pentru că va fi principala atracție a Galei WTA, care va avea loc azi. Ea va primi premiul cuvenit liderului mondial pe anul 2018 care, pe lângă trofeu, va primi și o mașină de peste 100.000 de euro. Ea va pleca mai bogată cu un Porsche 718 Boxster GTS, mașină acordată conform unui contract de sponsorizare încheiat între producătorul auto și WTA. Anul trecut, tot pentru că a încheiat anul pe primul loc, a primit un alt model al aleiași firme. Culmea este că ea nu va putea conduce pe străzi niciuna dintre cele două mașini, pentru că are contract de imagine cu alt producător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net