Simona Halep, «geamăna» Dinarei Safina. Asemănările uluitoare dintre cele două jucătoare

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a intrat în cea de-a 26-a săptămână de şefie în clasamentul mondial WTA, egalând-o în ierarhia all-time pe rusoaica Dinara Safina. Cele două sunt cei mai longevivi lideri mondiali fără titlu de Grand Slam.

Eliminarea în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart nu i-a pricinuit nici un necaz Simonei Halep, care a pierdut doar 80 de puncte, având acum 8.055, mult mai multe faţă de urmăritoarea sa, Caroline Wozniacki, care are 6.790. Cu această a 26-a săptămână petrecută pe primul loc în lume, românca a egalat-o în clasamentul all-time pe rusoaica Dinara Safina. Ele sunt cei mai longevivi lideri mondiali fără titlul de Grand Slam, iar asemănarea dintre cele două este uimitoare: ambele au trei finale de Grand Slam jucate şi pierdute, câte una la Australian Open (2009, respectiv 2018) şi câte două la Roland Garros (2008 şi 2009, respectiv 2014 şi 2017). De asemenea, amândouă au jucat în semifinale la Wimbledon (2009, respectiv 2014) şi US Open (2008, respectiv 2015)!

În ceea ce le priveşte pe celelalte jucătoare din clasamentul mondial, merită remarcată noua premieră pentru Mihaela Buzărnescu, care a urcat pe cel mai bun loc din carieră, 37. E devansată, dintre românce, de Sorana Cîrstea, care a coborât un loc, pe 35. A patra româncă în ierarhie este Irina Begu, care a rucat un loc şi e pe 36. În Top 100 le mai avem pe Monica Niculescu, care a coborât un loc, pe 64, şi pe Ana Bogdan a coborât tot o poziţie, pe 67.

În Top 200 WTA, Irina Bara a urcat două poziţii, pe 154, Alexandra Dulgheru tot două, pe 176, în timp ce Alexandra Cadanţu a coborât 8 locuri, pe 178.

În Top 400 merită menţionate performanţele Ralucăi Şerban şi Andreei Roşca. Ambele ocupă cele mai bune locuri din carieră. Raluca a urcat 52 de locuri, până pe 333, în vreme ce Andreea a urcat 32 de poziţii, până pe 347.

La dublu avem tot cinci jucătoare în Top 100: Monica Niculescu se menţine pe 13, Irina Begu pe 25, Raluca Olaru a urcat un loc, pe 48, Mihaela Buzărnescu a coborât o poziţie, pe 66, iar Simona Halep a coborât 14, până pe 91.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net