Simona Halep este regină la Dubai! A cucerit pentru a doua oară trofeul

Ultima actualizare:

    SImona Halep, bucuroasă după victorieFoto: EPA
SImona Halep, bucuroasă după victorieFoto: EPA

Simona Halep a cucerit pentru a doua oară titlul la Dubai! Ea a învins-o pe kazaha Elena Rybakina într-o finală dramatică, în care a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6, după două ore și jumătate de joc. Chiar dacă a învins, românca va ocupa în continuare poziția a doua în clasamentul WTA.

În meciul decisiv de la Dubai, Halep a avut o revenire fantastică în setul decisiv, în care a fost condusă cu scorul de 3-1 de adversara sa, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul mondial în acest start de sezon. Apoi, a servit pentru meci la 6-5, dar adversara sa a reușit break-ul, aruncând meciul în tie-break, unde a pierdut la limită. Pentru jucătoarea din Kazahstan a fost a patra finală în cinci turnee disputate în 2020, o performanță fabuloasă. Mai ales că ex-sovietica are doar 19 ani.

Revenind la Halep, trebuie spus că românca a câștigat probabil cel mai muncit titlu dintre cele 20 cucerite în carieră. Pentru că a avut trei meciuri din patru disputate în trei seturi și, mai mult decât atât, a revenit în toate cele trei partide de la 0-1 la seturi! Mai mult, în partida cu Ons Jabeur, din optimile de finală, ea a salvat și o minge de meci în tie-break-ul setului decisiv. Astfel, sâmbătă seară am asistat la o performanță unică în cariera jucătoarei noastre, care a bifat, prin acest succes, al șaptelea an consecutiv în care a ridicat măcar un trofeu WTA deasupra capului, dovedind că nu degeaba este recordmena prezențelor consecutive în Top 10 WTA după anul 2000.

Simona Halep a ajuns la 20 de trofee obținute în carieră.
Simona Halep a ajuns la 20 de trofee obținute în carieră.

Cu această victorie, Simona Halep a ajuns la o sumă impresionantă de bani câștigați exclusiv din tenis. Cu cecul de 696.860 dolari primiți pentru cea de-a doua victorie din carieră la Dubai, românca a ajuns la un total al câștigurilor de 36.549.654 dolari! Astfel, ea a devenit abia a patra jucătoare din istorie care a trecut de pragul celor 36 de milioane de dolari în carieră! Și asta într-un sport în care banul face legea și răsplătește valorile și în care clasamentul câștigurilor este un element important în stabilirea valorii unui jucător sau a unei jucătoare. În acest top Halep este devansată doar de americancele Serena Williams (92.715.122 dolari) și Venus Williams (41.801.056 dolari), dar și de rusoaica Maria Sharapova (38.777.962 dolari). Bineînțeles, acestea sunt sume brute, din care se vor scădea impozitele corespunzătoare fiecărei țări care acordă premiile pentru a ajunge la suma netă.

În ceea ce privește câștigurile din acest sezon, Simona  trecut de un milion de dolari câștigați în doar două luni și trei turnee disputate. Astfel, cu banii primiți pentru succesul de ieri, ea a ajuns la un total în acest an de 1.441.633 de dolari. Practic, ea a devenit doar a treia jucătoare din circuit care trece de pragul psihologic al milionului de dolari în acest an, după Sofia Kenin și Garbine Muguruza, adică după finalistele de la Australian Open 2020.

Are 20 titluri din 37 de finale

Pentru Simona Halep, aceasta a fost cea de-a  37-a finală din carieră și a doua de la Dubai. Pe prima ea o câștigase în 2015. În urma victoriei, ea a ajuns la 20 de titluri: Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul ”mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net