Simona Halep defilează spre finala Australian Open 2020. A ajuns în optimi

Ultima actualizare:

    Simona Halep la Australian Open 2020Foto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep la Australian Open 2020Foto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep pare că defilează spre finala de la Australian Open. Jocul ei capătă consistență cu fiecare game câștigat și victoriile parcă vin de la sine. Sâmbătă, românca s-a calificat în optimile de finală, unde a ajuns pentru a cincea oară la Melbourne în istoria participărilor ei acolo.

În turul al treilea al primului turneu de Grand Slam al anului, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4 pe kazaha Iulia Putințeva. A fost o partidă la discreția jucătoarei noastre, care chiar și atunci când a mers cap la cap în setul secund cu adversara ei a lăsat impresia că domină schimburile de mingi. Toată ”distracția” a durat o oră și 18 minute, ceea ce arată o dată în plus că partida a fost la discreția jucătoarei noastre. În plus, pe lângă nivelul de joc, o altă veste îmbucurătoare este că Simona a jucat fără bandajul de la încheietura mâinii drepte, ceea ce înseamnă că accidentarea căpătată în timpul meciului din primul tur nu o mai deranjează.

La finalul partidei, Halep era extrem de fericită de cum decurg lucrurile și nu s-a sfiit să o spună public: ”Anul trecut a fost extraordinar câştigând Wimbledonul, dar aici este un tenis diferit, aşa că sunt pregătită. De fapt am fost pregătită de când am venit aici, mă bucur de fiecare meci pe care-l joc, dau totul pentru a câştiga şi sunt foarte, foarte fericită că sunt în a doua săptămână a competiţiei. Nu mă concentrez pe alte jucătoare, ci doar pe mine însămi. Ştiu că la acest nivel este foarte greu fiecare meci, aşa că trebuie să fii sută la sută concentrat pe ceea ce ai de făcut pe teren. Nu contează cine pierde, cine câştigă, trebuie doar să-mi fac treaba când intru pe teren”, a declarat jucătoarea noastră la interviul de după meci. În plus, a dezvăluit și ce s-a schimbat în atitudinea ei față de anii trecuți: ”În trecut eram obsedată de tenis, acum nu mai sunt aşa, deoarece am învăţat că trebuie să mă relaxez un pic în zilele libere, să mă gândesc la altceva. Viaţa este drăguţă, viaţa este frumoasă, trebuie să te bucuri de ea cât mai mult posibil, apoi când avem de jucat un meci trebuie să ne resetăm şi să fim sută la sută pe teren", a ai spus Halep.

Următoarea adversară va fi Elise Mertens

Pentru calificarea în optimile de finală, Simona și-a asigurat un cec în valoare de 205.000 dolari. Dar ea poate dubla suma dacă va trece în sferturi, iar pentru acest lucru are nevoie de o victorie în fața belgiencei Elise Mertens. Locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, aceasta a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-7, 6-0, pe americanca Catherine ”CiCi” Bellis. Halep și Mertens s-au mai întâlnit de trei ori până acum, jucătoarea noastră conducând cu 2-1. Ultimul meci a avut loc în finala de anul trecut de la Doha, în care s-a impus Mertens. Interesant este că ambele jucătoare au făcut la ediția din 2018 a Australian Open cel mai bun rezultat: românca a jucat finala, iar belgianca a ajuns în semifinale. Partida dintre cele două va avea loc luni.

INTERTITLU (Dacă e nevoie):

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net