Simona Halep debutează la Toronto. Va scăpa de ”blestemul campioanelor de la Wimbledon”?

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câştigat finala Wimbledon 2019foto: Getty
Simona Halep a câştigat finala Wimbledon 2019foto: Getty

Simona Halep va debuta miercuri la Toronto, acesta fiind primul ei turneu după cucerirea titlului la Wimbledon. Toată lumea va fi cu ochii pe ea, nu doar pentru că este campioana Rogers Cup, ci și pentru că fanii tenisului vor să știe cum și-a revenit după bucuria victoriei londoneze. Predecesoarele sale nu s-au descurcat prea bine.

Simona Halep va juca în această după-amiază sau seară, cel mai devreme la ora 17.00, cel mai târziu după miezul nopții, în turul secund de la Toronto. Adversară îi va fi, în premieră, americanca Jennifer Brady, ocupanta locului 76 WTA. În mod normal, este o partidă care nu ar trebui să-I pună probleme fostului lider mondial, numai că acum e o situație specială. Ea vine la Rogers Cup din calitate de campioană la Wimbledon, iar fostele câștigătoare de la Londra nu s-au descurcat foarte bine la revenirea din vacanță.

Practic, dintre campioanele ultimilor cinci ediții de la Wimbledon, doar Serena Williams, în 2015, a ajuns în semifinale la Rogers Cup. În rest, anul trecut Angelique Kerber a fost eliminată în primul meci, cel din turul secund, Garbine Muguruza, în 2017, a părăsit întrecerea în sferturi, învinsă fiind de Svitolina, iar Kvitova, în 2014, a fost eliminată în optimile de finală. Campioana de la Wimbledon din 2016, Serena Williams, nici nu a mai participat la Rogers Cup, revenind pe teren direct la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde s-a oprit în optimi.

Revenită pe teren după două săptămâni de pauză, Simona Halep par putea deveni prima campioană de la Wimbledon care ajunge în finala Rogers Cup după foarte mulți ani, pentru că ea are un atu foarte important, de care predecesoarele ei nu au beneficiat: se simte în Canada ca acasă. Înconjurată de români la antrenamente, la meciuri, chiar și al simplele ieșiri prin oraș, Simona își ia energie de la aceștia și rezultatele se văd: a disputat trei finale, câștigând două, la Montreal, în 2018 și 2016. A fost învinsă doar la Toronto, în 2015, dar atunci din cauza unor probleme de sănătate, nu neapărat de adversara sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net