Simona Halep a câștigat 5.150 de dolari pe minut la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep a pozat și în fața panoului campioanelor de la WimbledonFOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep a pozat și în fața panoului campioanelor de la WimbledonFOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a rescris istoria tenisului românesc, grație victoriei obținute în finala de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2, în fața Serenei Williams. Dincolo de acest succes, Simona a mai reușit o premieră: a obținut cel mai consistent cec din carieră: 2.930.460 de dolari.

Până sâmbătă după-amiază, trofeul de la Wimbledon era un vis de decenii al tuturor românilor. De la finalele pierdute de Ilie Năstase pe iarba londoneză, în 1972 și în 1976, toți iubitorii sportului de la noi din țară rămăseseră cu speranța că vor reuși să vadă un compatriot sau o compatrioată ridicând deasupra capului cel mai prestigios trofeu din tenisul mondial. Pentru că turneul de la Wimbledon este, de departe, cel mai iubit, cel mai mediatizat, cel mai important din punctul de vedere al istoriei și cel mai cunoscut din lume. De două zile, România se poate mândri că a intrat pe lista scurtă a țărilor care au dat măcar o câștigătoare la Wimbledon în Era Open, adică din 1968 încoace. În total sunt 10, iar liderul acestui inedit clasament este SUA, cu 27 de trofee. E urmată de Germania (8 titluri) și Cehia, care a preluat și palmaresul fostei Cehoslovacii, cu 5. România se află la egalitate cu Elveția și Rusia, toate trei cu câte un trofeu.

Victoria istorică nu a rămas fără urmări în conturile jucătoarei noastre. Iar acestea sunt foarte plăcute, din moment ce e a obținut, pe lângă trofeu, și un cec cu o sumă record: 2.930.460 de dolari. Nu este doar cea mai mare sumă obținută de Simona Halep în carieră ci cea mai mare sumă câștigată după un singur eveniment de un sportiv din România. Având în vedere că Simona a stat pe teern aproape 10 ore, în total în cele 7 meciuri câștigate a jucat 569 de minute, înseamnă că ea a primit câte 5.150 de dolari pentru fiecare minut petrecut pe teren. Sau, altfel, spus, 309.000 de dolari pentru fiecare oră în care s-a aflat pe iarba londoneză. Chiar dacă pare o sumă mare, Halep merită fiecare bănuț, mai ales dacă ne gândim ce sacrificii face un sportiv pentru a ajunge la un asemenea nivel de performanță.

Oarecum paradoxal pentru un asemenea turneu, cel mai scurt meci jucat de româncă a fost chiar în finală, disputată împotriva Serenei Williams. Acesta a durat doar 56 de minute și, așa cum a recunoscut Halep la conferința de presă, a fost așa de rapid că ”încă nu realizez ce se întâmplă. Sunt bucuroasă de felul cum am jucat și de cum am reacționat la un eveniment atât de mare. Am fost agresivă și n-am lăsat-o deloc să mă împingă în spate. Am reușit să controlez emoțiile și să le transform în ceva pozitiv. M-am simțit extraordinar pe teren, astăzi și înainte. Am avut câteva chestii pe care le-am repetat și m-au ajutat”, a declarat ea. La polul opus, cel mai lung și, implicit, mai complicat meci a fost cel contra Mihaelei Buzărnescu, din turul secund. Acesta a fost câștigat cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2 la capătul a 111 minute. A fost, de altfel, singura partidă în care Simona a cedat un set.

Durata meciurilor Simonei la Wimbledon 2019

Fază       Scor       Adversară           Durată

Finala    6-2, 6-2 Serena Williams                55

Semifinale           6-1, 6-3 Elina Svitolina     73

Sferturi 7-6, 6-1 Shuai Zhang        87

Optimi  6-3, 6-3 Cori Gauff           75

Tur III    6-3, 6-1 Victoria Azarenka             66

Tur II      6-3, 4-6, 6-2        Mihaela Buzărnescu       111

Tur I       6-4, 7-5 Aliaksandra Sasnovich    101

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net