Simona Halep a adus primul punct României în semifnala cu Franța

01-mare-halep-simona-epa-h_55137641m.jpg

Simona Halep exultă după victoria cu Kristina Mladenovic
Simona Halep exultă după victoria cu Kristina Mladenovic
Foto: EPA-EFE

Simona Halep i-a administrat o înfrângere dură (6-3, 6-1) Kristinei Mladenovic în prima partidă a meciului România - Franța din semifinalele ediției 2019 a Fed Cup

O sută de minute a durat confruntarea dintre Halep (2 WTA) și Mladenovic (66 WTA), iar românca a dominat cu autoritate.
Rezultatul putea fi și mai dur, iar statistica disputei o dovedește. La capitolul mingi de break, de pildă, Mladenovic a avut una singură, concretizând-o (100%). În timp ce Halep a beneficiat de 17 (!), fructificând 5 dintre ele (29%). Simona a fost superioară la ași (3-1), puncte din primul serviciu (30 din 39) și total puncte câștigate (73-54). Și a comis mai puține erori neforțate (19-35).  
Disputată într-o atmosferă infernală, cu fanii români dominându-i deseori pe cei francezi, altfel mai numeroși, disputa de deschidere a semifinalei ediției 2019 a Fed Cup n-a avut istoric. După ce a ratat break-ul în primul și al treilea ghem, deși a condus de fiecare dată cu 40-0, Halep l-a reușit la 2-2. Mladenovic a contraatacat, a avut șansa de a se desprinde la 4-3, însă a irosit cinci ocazii. A reușit-o Simona, care s-a impus în primul set (6-3). Pentru ca în următorul să cedeze doar un ghem, la 1-0 (6-1).  
Fericită pentru acest success, Halep a mărturisit că va juca la victorie și împotriva Carolinei Garcia, astăzi, în prima dispută. "Meciul cu Mladenovic a fost unul dificil, pentru că am avut emoţii. Este întotdeauna greu să joc pentru ţară, dar mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Cu aşa public este greu să renunţi şi să pierzi. Le mulţumesc foarte mult fanilor români pentru că au venit şi au dominat sala astăzi, dar și celor francezi care ne-au primit frumos", a declarat Halep pentru Telekom Sport.

Loading...